Foto: Vida Press
Amerikāņu fotogrāfs Deimons Bekers iemūžinājis visai neparastus kadrus – īpašu festivālu, kurā filipīniešu transvestīti, izmantojot petroleju, no mutes pūš uguns liesmas.

Šis festivāls Filipīnu galvaspilsētā Manilā notiek katru gadu, un bez uguns pūtējiem tajā piedalās ielu mākslinieki, dejotāji, dziedātāji un tautas mūzikas grupas.

Tomēr tieši uguns no transvestītu mutēm ir atrakcija, kas visvairāk piesaista tūristus, jo šie priekšnesumi ir īpaši krāšņi.

"Šie mākslinieki zina, kur notiek visi festivāli, tāpēc ceļo no viena uz otru un uzstājas par publikas ziedojumiem. Viņi pūš uguni uz ielām, bet neatteica man, kad ieaicināju viņus uz nelielu foto sesiju telpās.

Tomēr visvairāk es gribētu, lai fotogrāfiju skatītāji redzētu ne tikai krāšņos tērpus un uguns vērpetes, bet aizdomātos - kas tie par cilvēkiem? kā viņi nonākuši līdz tādai dzīvei? kāpēc viņi dara tieši to?", savu foto projektu komentējis Bekers.

39 gadus vecais fotogrāfs dzimis Kentuki štatā, fotomākslu apguvis Ņujorkas Tehnoloģiju institūtā, taču vēlāk pārcēlies uz dzīvi Filipīnās.

Viņš atzīst, ka darbojas pēc leģendārās fotogrāfes Diānas Arbusas principa: "Es patiešām ticu, ka pasaulē ir lietas, par kurām neviens neuzzinās, ja es tās nenofotografēšu".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!