Foto: F64
Sestdienas, 12. maija, dienvidū Rīgas centrā pie Brīvības pieminekļa pulcējās desmitiem krāšņi tērptu velosipēdistu ar saviem braucamrīkiem, lai piedalītos jau otrajā Rīgas velo ziedu parādē.

Rīta pusē ziedu daļa parādes dalībnieku pulcējās divriteņu rotāšanas meistardarbnīcā, lai izdaiļotu savus velosipēdus, bet jau pulksten 13 krāsainais riteņbraucēju pulciņš no Brīvības pieminekļa devās braucienā cauri vēsturiskajam Rīgas centram.

Starp parādes dalībniekiem bija arī vairākas sabiedrībā populāras meitenes - modes blogere un žurnāliste Agnese Kleina, grupas Lady's Sweet dalībnieces un citas, bet parādes priekšgalā lepni savu velosipēdu mina dažādu televīzijas raidījumu vadītāja un parādes rīkotāja Kristīne Virsnīte.

Parādes galamērķis bija velosipēdu veikals Dutch Bike iepretim Viesturdārzam, kur ar mūziķu Kārļa Kazāka un Anetes Kozlovskas akustisko koncertu tika atzīmēta velo sezonas atklāšana.

Šī bija jau otrā reize, kad Rīgā notiek velo ziedu parāde, un, kā skaidro pasākuma organizatori, šādi viņi cer pievērst sabiedrības uzmanību velobraucēju līdztiesībām pilsētas satiksmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!