Foto: DELFI

Pēc trīskāršās uzvaras Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas ceremonijā, īstu slavas vilni pašlaik piedzīvo grupa Instrumenti. Cilvēki nebeidz apspriest Jāņa Šipkēvica jeb Shispi un Reiņa Sējāna jeb Reynsi unikālo ģērbšanās stilu, ko allaž papildina pārdomātas frizūras un spilgts meikaps. Pazīstamais frizieris Pērs steidz kliedēt sabiedrības satraukumu par to, ka puišu pārspīlētās rūpes par ārieni liecinātu par slēptu gejismu.

"Uz skatuves jau māksliniekus vienmēr jāredz citādāk, nekā ikdienā. Skatuve prasa savu, un visi mākslinieki, kas uz tās kāpj - gan vīrieši, gan sievietes, ir vairāk vai mazāk uzkrāsojušies.

Instrumenti ar savu stilu nepopularizē gejus, taču tajā pašā laikā viņi norāda, ka viņiem pret tiem nav nekādu aizspriedumu. Tas ir apsveicami, ka puiši domā par savu skatuves tēlu, jo ļoti daudziem vīriešu kārtas dziedātājiem Latvijā nav sava individuālā stila. Instrumentiem toties tas ir, bet stils uzreiz neliecina par seksuālo orientāciju," sarunā ar DELFI Izklaide Shipsi un Reynsi stilu analizē Pērs.

Viņš uzskata, ka fakts, ka sabiedrība skatās ar aizdomām uz puišiem, kuri sevi atļaujas vairāk pucēt, liecina par pašas sabiedrības aprobežotību, vēl jo vairāk tāpēc, ka vīrieši visā pasaulē jau labu laiku sapratuši, ka par ārieni jārūpējas neatkarīgi no dzimuma un orientācijas.

"Kādu laiku padzīvoju Holandē, un tur novēroju tendenci, ka heteroseksuāli vīrieši pievērš uzmanību savam izskatam pat vēl vairāk kā sievietes! Tas tāpēc, ka sieviešu tur ir mazāk, līdz ar to vīriešu starpā valda konkurence, un viņiem nākas pucēties. Latvijā ir otrādi - sieviešu ir vairāk, tāpēc vīrieši savam izskatam tik lielu uzmanību nepievērš," skaidro pazīstamais frizieris.

Ja nu kādam tomēr šķiet, ka Shipsi un Reynsi stilīgajos Mare 'n Rols darinātajos tērpos izskatās pēc gejiem, Pērs iesaka pavērot, kā izskatās homoseksuālie puiši Parīzē, Marē kvartālā.

"Gejiem ir divi stili. Pirmais ir tipisks mačo stils, kādu pie mums pārstāv, piemēram Andris Kivičs - tas jau vien liecina par to, cik absurdi mēģināt sazīmēt gejus pēc ārienes. Otrs ir tipisks saldo puisīšu stils - tādi kā Backstreet Boys puiši, bet arī daudziem heteroseksuāliem puišiem gribas izskatīties saldiem, lai patiktu meitenēm.

Instrumenti izskata ziņā ir ļoti modē, un, piemēram, viņu matu griezumus vērts nošpikot arī citiem puišiem, jo tas, kas viņiem uz galvas, ir modes tendence visā Eiropā. Uz Eiropas puišu fona Instrumenti nemaz neizskatās tik uzkrītoši," par stila lietām stāsta allaž koptais Pērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!