Foto: Vida Press

Lielbritānijā noslēgusies balsošana par šī gada skaistāko dibenu (Rear of the Year), un par uzvarētāju jau otro reizi kļuvusi televīzijas "seja" Karola Vordemana (attēlā), kura šogad svinēs 54. dzimšanas dienu.

Karola britu televīzijas skatītājiem ir ļoti labi pazīstama, jo 26 gadus (no 1982. līdz 2008.) viņa vadīja populāro spēļu šovu Countdown.

Turklāt Karola kļuvusi par pirmo un vienīgo sievieti, kura šo titulu izcīnījusi jau otro reizi - pirmoreiz tas viņai izdevās 2011. gadā.

"Esmu gan pārsteigta, gan glaimota par to, ka jau otro reizi izcīnu šo titulu, turklāt šajā manas dzīves posmā. Jau 2011. gadā teicu, ka man ir aizdomas, ka daudziem cilvēkiem ļoti patīk skatīties uz mani no mugurpuses, bet tagad izrādās, ka viņu ir vēl vairāk," teica Karola, par kuras dibenu balsojuši 10 tūkstoši cilvēku.

Vordemana aiz sevis otrajā vietā atstāja citu angļu slavenību Šerilu Koulu, savukārt vīriešu konkurencē par skaistākā dibena īpašnieku tika atzīts Ollijs Marss - dziedātājs, kurš "izsitās" caur talantu šoviem. Marss aiz sevis atstāja tenisistu Endiju Mareju.

Konkurss Gada dibens tika iedibināts 1976. gadā, un pirmajā reizē uzvarēja aktrise Barbara Vindzora.

Nākamais konkurss notika 1981. gadā, bet kopš tā laika tas norisinās gandrīz ik gadu. Šajā laikā par skaistākā dibena īpašniecēm atzītas arī tādas pazīstamas sievietes kā Sūzija Kvatro, Lulu, Šarlote Čērča un princese Aleksandra (karaļa Džordža V un karalienes Mērijas mazmeita).

Savukārt kopš 1997. gada attiecīgs tituls tiek piešķirts arī vīriešiem, piemēram, Garijam Bārlovam, Robijam Viljamsam, Ronanam Kītingam un citiem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!