Foto: Privātais arhīvs
Bila un Melindas Geitsu bērni, visticamāk, arī pēc vecāku šķiršanās mantojumā saņems "tikai" 10 miljonus ASV dolāru, vēsta "New York Post".

Tehnoloģiju magnāts, vizionārs un miljardieris Bils Geitss un viņa ilgaddējā dzīvesbiedre Melinda Geitsa šobrīd šķiras. Par to maija sākumā tviterī paziņoja pats Geitss. Pagājušajā nedēļā Vašingtonas tiesā ar lūgumu šķirt laulību vērsās Melinda Geitsa, dokumentiem pievienojot arī laulības līgumu, kas, visticamāk, sastādīts ilgāku laiku pirms publiskā paziņojuma par laulības galu.

Kā ziņo "New York Post", pāra trīs bērni no vecāku šķiršanās turīgāki nekļūs, lai gan atsevišķos tamlīdzīgos gadījumos, vecāku bagātības pārdalot, tāda iespējamība pastāv.

Geitss 2011. gadā publiski izteicās, ka, piemēram, viņa nāves gadījumā bērni saņems "tikai nelielu daļu" tēva un mātes sarūpētā; šobrīd Geitsu pāra turība lēšama 130-145 miljardu ASV dolāru vērtībā. Geitss pauda, ka bērniem tiks "tikai" 10 miljoni dolāru katram. "Es nedomāju, ka lielu naudas līdzekļu atstāšana bērniem nāktu viņiem par labu," izteicies miljardieris.

Viņš atsaucās uz kādu sarunu ar Vorenu Bafetu 1986. gadā, kurš pauda līdzīgu nostāju. "Tas man lika aizdomāties, ka viņam ir taisnība. Daži cilvēki gan nepiekrīt, bet mēs ar Melindu tā jūtamies labi," izvēli neatstāt atvasēm pārāk daudz naudas argumentēja Geitss.

Tagad, kad Bils un Melinda Geitsi šķiras, viņi nav publiski komentējuši, vai joprojām pieturas pie plāna savas atvasēm nedāvināt lielu naudu. Pārim ir noslēgts laulības līgums, kas ir konfidenciāls. Detaļas par to, vai naudu bērniem nodrošinās viens vai abi vecāki, varētu būt ietvertas šajā līgumā. Iepriekš daudzkārt izskanējis, ka Geitsi savas turības lielāko daļu tāpat atvēlēs filantropijai.

Jau ziņojām, ka 65 gadus vecais "Microsoft" dibinātājs ar Melindu Frenču apprecējās 1994. gadā. Pāris sāka satikties 1987. gadā. Viņiem ir trīs bērni - Dženifera (25), Rorijs (21) un Fēbe (18).

3. maijā miljardieris publiskoja paziņojumu, ka viņa un sievas laulībai pienācis gals.

"Pēc ilgām pārdomām un liela darba pie mūsu attiecībām mēs tomēr esam pieņēmuši lēmumu izbeigt mūsu laulību. 27 gadu laikā esam izaudzinājuši trīs lieliskus bērnus, izveidojuši labdarības fondu, kas strādā visā pasaulē un palīdz cilvēkiem veidot veselīgākas, labas dzīves. Mēs turpināsim kopā darboties šajā fondā, bet mēs vairs nevaram augt kā pāris kopā šajā nākamajā mūsu dzīves fāzē. Lūdzam saglabāt privātumu attiecībā uz mūsu ģimeni," tviterī vēstīja Bila Geitsa konts, kuram ir teju 55 miljoni sekotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!