Foto: LETA
Uzņēmējs Raimonds Gerkens (attēlā) aizvadītajā nedēļā atzīmējis savu 60. jubileju un atzīst, ka pats ir pārsteigts par to, cik viņam jau daudz gadu. Par savas nezūdošās jaunības noslēpumiem viņš dēvē nemitīgu atrašanos kustībā un dažādas īpašas procedūras.

"Es jūtos nevis vienkārši jauns, bet gan stipri, stipri jauneklīgs un sprigans. Diemžēl es pats tā īsti neapzinos savu vecumu - nu, nevaru iedomāties, ka man jau 60. Jūtos apmēram 40 līdz 45 gadus vecs.

Katrā ziņā, tas, kā es jūtos, stipri atpaliek no cipara, kas ierakstīts manā pasē. Varbūt tā ir kļūda papīros?" sarunā ar DELFI Izklaide par savu vecumu spriež uzņēmējs.

Par savu jaunības noslēpumu viņš uzskata nemitīgu atrašanos kustībā. "Ar to es nedomāju sportu, jo ar to tikpat kā nenodarbojos, ja nu vienīgi ar makšķerēšanu. Runa ir par dzīves uztveri," skaidro Gerkens.

Lai parūpētos par savu veselību, uzņēmējs naudu nežēlo. "Nauda noteikti nespēlē beidzamo lomu jaunības saglabāšanā. Es varu atļauties izmantot SPA un masāžas, bet, ja gadās kādas ķibeles, man pieejamas visas zāles. Reizēm aptiekās redzu, kā vecāki cilvēki spiesti pirkt zāles pa vienai tabletei, un man tas liekas šausmīgi. Cilvēks visu mūžu nostrādājis - vai tad viņam nepienākas tik daudz kā iespēja uzturēt veselību?" par Latvijas pensionāriem skumst Gerkens.

Viņš gan nepiekrīt viedoklim, ka bagātnieki dzīvotu ilgāk, taču nenoliedz, ka nauda paver plašas iespējas vecumdienās, kad visvairāk vajadzīgs sevi palutināt, lai justos labāk.

Pats Gerkens iecienījis dažādas dabīgas jaunības un skaistuma saglabāšanas metodes - viņam patīk masāžas un relaksējošas procedūras. "Plastiskās operācijas sievietēm, lai uzturētu skaistumu, savā ziņā atbalstu, bet vīriešiem tas nav vajadzīgs," joprojām uzskata Gerkens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!