Foto: F64

Par nedēļas karstāko tēmu kļuvusi partijas Vienotība līderes Solvitas Āboltiņas (attēlā) jaunā frizūra. Politiķes atvadīšanos no gadiem nēsātā kuplā ērkuļa, tā vietā iegūstot elegantu īso griezumu, ar sajūsmu sveic arī Latvijas modes, stila un etiķetes eksperti.

Aija Strautmane: iepriekš mati bija par garu

Foto: F64

Latvijas pazīstamākā etiķetes eksperte Aija Strautmane (attēlā), kura nekad nav baidījusies paust skarbu kritiku gadījumos, kad tas nepieciešams, Āboltiņas gadījumā neko kritizēt nevēlas – jaunā frizūra esot brīnišķīga.

"Ieraugot bildes ar Āboltiņas jauno frizūru, ļoti nopriecājos. Tiešām skaisti, turklāt viņa tagad izskatās daudz jaunāka. Turklāt ļoti pareizi tēlu nomainīt emocionāli svarīgā brīdī," sarunā ar DELFI Izklaide Āboltiņas izvēli mainīt stilu slavē Strautmane.

Viņa uzsver, ka politiķes jaunā sasuka lieliski atbilst lietišķajai etiķetei. "Nav teikts, ka lietišķa sieviete nedrīkst būt moderna, taču iepriekš viņas mati bija par garu. Par matu garuma etiķeti sievietēm varētu nolasīt veselu lekciju.

Nu viņas tēls ir tiešām korekts, turklāt Āboltiņai tas arī ļoti piestāv. Varu viņu tikai apsveikt, sen tā jau vajadzēja izdarīt," priecājas etiķetes speciāliste.

Anita Altmane: acīmredzot nomainīts frizieris

Foto: Publicitātes foto

Viena no Latvijas pazīstamākajām stilistēm Anita Altmane (attēlā) spriež, ka politiķes pozitīvo izskata izmaiņu iemesls varētu būt friziera nomaiņa.

"Uzlabojumi ir acīmredzami – tas ir tas, ko tauta jau sen ir gaidījusi. Tikai un vienīgi pozitīvi," sarunā ar DELFI Izklaidi prieku par Āboltiņas vizuālajām izmaiņām pauž stiliste Altmane.

Viņa atklāj, ka Āboltiņas gadiem ilgi nēsātais ugunīgais un krāšņais ērkulis stilistu aprindās jau labu laiku kritizēts. Kuplā frizūra jau sen bija zaudējusi savu aktualitāti, taču politiķe spītīgi turpināja turēties pie sava stila.

"Acīmredzot viņa ir nomainījusi frizieri, kas ir ļoti pozitīvi. Jaunais griezums ir daudz sievišķīgāks, elastīgāks un laikmetam atbilstošāks. Tiešām labas pārmaiņas," Āboltiņas jaunos stilu slavē Altmane.

Deniss Ševeļovs: jaunais griezums glaimo sejas ovālam

Foto: DELFI

Pašmāju modes un stila eksperts Deniss Ševeļovs (attēlā) aicina no Āboltiņas pamācīties visām tām Latvijas lēdijām, kuras pēc 40 gadu vecuma sasniegšanas spītīgi turpina nēsāt meitenīgi garas cirtas.

"Katrai sievietei pienāk noteikts vecums, kad frizūra būtu jāsaīsina. Reti kura vieda sieviete to dara pirms šī vecuma pienākšanas, plānojot savu nākotni tā, lai pārmaiņas izskatītos dabiski un nepamanāmi.

Lai gan vairākums matus apgriež pietiekami laicīgi, citas dzīvo ilūzijās un staigā ar jaunavīgu matu sakārtojumu, domādamas, ka viņas taču tādas arī ir.

Kaut arī es pilnībā neatbalstu Āboltiņas kundzi kā politiķi, uzskatu, ka jaunais matu griezums padara Vienotības līderes tēlu atbilstošāku mūsdienu reālijām un glaimo sejas ovālam, izceļot kaklu. Īpaši veiksmīga, manuprāt, ir čolka," par politiķes drosmīgo soli priecīgs Deniss.

Viņš uzsver – labāk vēlu nekā nekad. "Tomēr latvju sievietēm iesaku mācīties no citu kļūdām un laicīgi pierakstīties pie sava friziera pirms 40 gadu svinībām.

Reizēm forma maina saturu. Es ceru, ka Āboltiņas pārmaiņas ar matiem nebeigsies," cerīgi uz politiķes koptēlu raugās modes eksperts.

Pērs Bogomazovs: jaunā frizūra padara maigāku politiķes koptēlu

Foto: DELFI

Latvijas populārais frizieris Pērs Bogomazovs (attēlā) uzsver, ka arī iepriekšējais Āboltiņas tēls nav bijis slikts, taču jaunā frizūra esot patiešām izcils risinājums.

"Nekad neesmu bijis pretinieks Solvitas iepriekšējai frizūrai – viņa ar to bija radījusi savu tēlu. Man profesionāli ļoti patika, kā Solvita izskatījās ar savāktiem matiem – tad tas sarkanais laukums bija mazāks. Piemēram, ļoti labi viņa izskatījās, ejot uz operu ar gliemezītī savāktiem matiem.

Taču viņas jaunā frizūra man patīk vēl vairāk. Eleganti, sievišķīgi un skaisti," priecājas Pērs. Populārais frizieris atklāj, ka lietišķās sievietes drīkst nēsāt matus garumā līdz pleciem, kas nozīmē, ka Āboltiņas iepriekšējā frizūra arī bija absolūti atbilstoša viņas statusam.

"Solvitas lielā frizūra piederējās pie viņas tēla, arī tā nebija slikta. Bet tagad ir tiešām labi. Ja iepriekš viņas tēls bija agresīvāks, jaunā frizūra to padara maigāku," analizē Pērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!