Foto: Privātais arhīvs

Novembra izskaņā hokejista Kaspara Saulieša sieva Katrīne Ozoliņa Sauliete (attēlā) piedalījās prestižajā precēto sieviešu skaistumkonkursā Mrs. World, kurš notika Ķīnā, taču šo priecīgo notikumu aizēnoja kāds nepatīkams starpgadījums – viņai nozaga telefonu.

Viss sākās ar to, ka Francijas pārstāvei pazudis fotoaparāts, tiesa, sākumā visiem šķitis, ka sieviete to vienkārši kaut kur nolikusi un pati neatceras, taču vēlāk garnadži piesavinājās Katrīnes telefonu, bet konkursa izskaņā dažām meitenēm pat pazuda rotas, jostas un kurpes.

"Viss sākās dienu pirms ģenerālmēģinājuma. Visu dienu bijām teātra zālē, kur vēl arvien tika būvēta skatuve, bet mēs uz tās jau mēģinājām. Apkārt bija daudz cilvēku - dejotāji, gaismotāji, organizatori un citi.

Pēc tam, kad meitenei no Francijas nozaga fotoaparātu, mēs devāmies vakariņās, bet vēlāk atgriezāmies turpināt mēģinājumus. Horeogrāfi teica, lai noliekam somas uz krēsliem, kas bija blakus skatuvei un nākam mēģināt visus iznācienus pēc kārtas, bez apstāšanās. Solīja, ka pie somām paliks viens no organizatoriem.

Tā nu ieliku somas ārējā kabatiņā savu telefonu, uzliku pa virsu jaku un aizgāju uz skatuves. Mēs no tās nenonācām aptuveni trīs stundas, taču man visu laiku prātā bija doma, ka vajag aizskriet pēc telefona un visu pafotogrāfēt. Skatuvei bija lieliskas gaismas un gribējās visu iemūžināt, taču nesanāca laika paņemt telefonu," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Katrīne.

Kad pusnaktī beidzās mēģinājums un Sauliete paņēma savu somiņu, viņa konstatēja, ka telefons ir pazudis. Sieviete pārmeklēja visu mēģinājumu telpu, taču viedtālruni neizdevās atrast - kāds jau to bija izslēdzis.

"Ne jau man tik ļoti žēl par pašu telefonu, bet gan informāciju, kas tajā bija, pats galvenais, bērnu bildes un video. Kopš piedzima otra meitiņa, nebiju neko no telefona pārkopējusi datorā.

Visi video, kā pirmo reizi apvēlās, kā rāpot sāka, kā vecākā meita dzied koncertos. Viss tas ir pazudis. Labi vēl, ka neesmu skopa un lieku bildes un video arī Facebook. Vismaz tur man šis un tas vēl ir palicis," stāsta Katrīne.

Savukārt nākamajā dienā ASV pārstāvei, kura konkursā plūca uzvaras laurus, nozaga visas rotas, bet citām meitenēm kurpes un jostas. Interesanta esot bijusi ķīniešu reakcija - kad viņiem teikts, ka atkal zūd mantas, tie vienmēr atbildējuši, ka "nu gan viss, vairs tas neatkārtosies".

"Mūsdienās telefonus var arī atrast. Tā, piemēram, mans vīrs Kaspars tajā laikā bija Itālijā ar savu komandu. Viņš uzreiz internetā ievadīja mana telefona datus un atsūtīja konkrētu adresi ar bildēm, kur atrodas mans telefons, jo kāds nākamajā dienā to uz pāris minūtēm bija ieslēdzis.

Parādīju adresi konkursa organizatoriem, taču viņi, diemžēl, neko neizdarīja. Tikai pēc konkursa fināla mēs ar Francijas meiteni uzrakstījām policijā iesniegumus, un norādīju arī adresi, kur mans telefons varētu atrasties.

Tā nu gaidu, varbūt atradīs un tad atsūtīs man atpakaļ, ja ne, tad saņemšu apdrošināšanas naudu, jo mūsu mantas tika apdrošinātas, turklāt, aizvadītās nedēļas nogalē mans telefons tika otro reizi ieslēgts uz četrām minūtēm. Aizsūtīju policijai ziņu ar jauno adresi un tagad turu īkšķus un gaidu," noslēgumā saka Katrīne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!