Foto: Mango

Žurnāliste un pasniedzēja Ieva Adamss (attēlā) uzskata, ka svētki ir radīti tam, lai palutinātu sevi ar kalorijām bagātiem gardumiem, bet, ja pēc Ziemassvētkiem jūtas iedzīvojusies liekos kilogramos, viņa izmanto ātru un īpaši efektīvu metodi, kā tikt galā ar pārēšanās sekām

"Es esmu par to, lai svētku laikā mēs sev neaizliegtu nevienu miligramu ēdiena, nevienu mililitru dzēriena. Tāpēc taču svētki domāti, un tāda arī ir ziemas saulgriežu ideja - uzņemt jaunus spēkus," savu nostāju izklaides portālam Mango pauž Adamss.

Viņa nav diētu piekritēja, jo uzskata, ka šāda sevis mocīšana tāpat ilglaicīgu rezultātu nesniedz. Taču reizēs, kad tiešām vajag atbrīvoties no kādas svētku krokas, viņa izmanto slavenās balerīnas Maijas Pļiseckas diētu.

"Tā ir lieliska diēta ar nosaukumu "sēžu bez rijamā". Vienkārši, kad jūti, ka ķermenim kļuvis par smagu, beidz ēst vispār - dienu vai divas dzer tikai ūdeni! Ja sākas ķimerēšanās ar īpašiem diētas ēdieniem, nejauši vari zaudēt kontroli un atkal notiesāt ko lieku. Tāpēc vislabāk - vispār neko, tikai ūdeni!

Nākamajā dienā kuņģa izmērs jau sarucis, un var atsākt normālu dzīvesveidu. Galvenais, ieklausīties savā ķermenī un dot tam atslodzi tad, kad viņš to prasa, nevis kad pašai savajagas ielīst šaurā kleitā...

Es varu ēst nepārtraukti, pat naktī, kad tuvojas auksts laiks, un nešaustu sevi par to, jo zinu, ka pēc tam atkal mierīgi sūkāšu ķepu, jo apetīte būs zudusi," stāsta izskatīgā sieviete.

Savukārt no 1. janvāra viņa apņēmusies parūpēties par savu ķermeni un garu ar vēl kādu metodi - Ieva sāks regulāri apmeklēt Bikrama jogu, ko iecienījušas vairākas pašmāju slavenības.

"Tas notiek zālē, kas sakurināta līdz apmēram 40 grādiem. Nostājies asanā un burtiski dzirdi, kā uz grīdas pil sviedri. Treneris pusotru stundu neļauj atslābt, vājums un slinkums te netiek akceptēti, un brīdī, kad liekas - nu gan miršu! - atveras otrā elpa.

Nekur citur neesmu to izbaudījusi. Jogai vispār ir miljons labu īpašību, bet karstajā vēl arī visi tauki iztek ārā," iesaka Adamss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!