Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Daudzi jau ievērojuši, ka Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida apģērbu izmanto kā līdzekli, lai izteiktu kādam atbalstu vai pievērstu sabiedrības uzmanību aktuāliem tematiem, un šonedēļ, Tallinā tiekoties ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, viņa atkal bija īpaši piedomājusi pie sava tērpa.

Jau vēstīts, ka Kajulaida Zelenskim apliecināja Igaunijas atbalstu Ukrainas reformu plāniem, kuru mērķis ir paaugstināt Ukrainas iedzīvotāju dzīves līmeni un uzlabot biznesa klimatu valstī. Tāpat arī viņa uzsvēra, ka "Igaunijas tautai ļoti rūp Ukrainas labklājība".

Savu atbalstu Ukrainai Igaunijas prezidenta pauda arī ar tērpu. Kaljulaida bija ģērbusies dzeltenā kleitā, kuras tonis bija pieskaņots Ukrainas zili dzeltenajam karogam.

Preses fotogrāfu uzņemtajās bildēs, kurās Kaljulaida un Zelenskis iemūžināti pie abu valstu karogiem, uzskatāmi redzams, ka Igaunijas prezeidente apzināti izvēlējusies tērpu dzeltenā krāsā. Pie viņas kleitas gozējās arī neliela, zila piespraudīte.

Jāatzīmē, ka savulaik Kaljulaida līdzīgā veidā izrādīja cieņu arī Latvijai. Šopavasar, sagaidot pie sevis kaimiņzemes tā brīža prezidentu Raimondu Vējoni, viņa bija apvilkusi sarkanbaltsarkanu kleitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!