Foto: Vida Press
Miljardieris, vizionārs Īlons Masks pirms gada publiski pauda, ka plāno pārdot pilnīgi visus sev piederošos nekustamos īpašumus. Nu pārdošanā izlikts pats pēdējais viņam piederošais savrupnams.

"Spacex" un "Tesla" īpašnieks Īlons Masks pirms pusotra gada pauda, ka vēlas atbrīvoties no visa sev piederošā "fiziskā īpašuma", un 2020. gada laikā atbrīvojās no vairāk nekā sešiem iespaidīgiem savrupnamiem Kalifornijas štatā.

Lēmumu viņš skaidroja ar vēlmi vienlaikus arī tikt vaļā no nemitīgās kritikas par viņa pārāk lielo bagātību. Notirgoto īpašumu kopējā pārdošanas summa lēsta ap 114 miljoniem ASV dolāru.

Nu pārdošanā nonācis pēdējā Maskam piederošā villa – skaists nams Kristalspringsā, Kalifornijas līča apgabalā, kura cena ir 37 miljoni ASV dolāru. Nams līdz šim lielākoties izmantots nomātiem pasākumiem. "Tā ir īpaša vieta," viņš aicina potenciālos pircējus un piebilst, ka vēlētos, lai tur iemitinās kāda kupla ģimene.

Pašlaik Masks ar savu dzīvesbiedri un dēlu dzīvo īrētā mājā Teksasas štatā netālu no "Spacex" raķešu rūpnīcas. Mēneša īres maksa veido 50 000 dolāru; pāris tur ievācās pagājušajā gadā.

"Es pārdevu visu mantu, man nepiederēs neviena māja," Masks tvītoja pērn maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!