Foto: F64

Valmieras Drāmas teātra aktrise Ilze Pukinska (attēlā), kuru UgunsGrēka skatītāji labi pazīst kā Silviju, pagājušogad ar speciālistu komandas atbalstu atbrīvojās no 19 kilogramiem liekā svara un ir apņēmības pilna savu lielisko formu saglabāt.

"Uz ziemas rēķina klāt nākuši kādi divi kilogrami, taču esmu apņēmības pilna turpināt iesākto," sarunā ar DELFI Izklaide par pārvērtībām stāsta Pukinska. Lai atbrīvotos no liekajiem kilogramiem, viņa vērsusies pie speciālistiem, kurus iepazinusi Ievas Veselības projekta Jūties labi ietvaros, un uzskata, ka tievēšana uz savu galvu labus rezultātus nedos.

"Ir svarīgi pirms uzsākt cīņu ar lieko svaru pārbaudīt savu veselību, atrast pareizo treneri un dietologu. Galvenā lieta, ko esmu sapratusi - ja gribi tikt vaļā no liekā svara, neiztikt bez speciālistu palīdzības. Ar speciālistu palīdzību problēmu atrisināt ir par kādiem 80 procentiem vieglāk, nekā visu darot uz savu galvu.

Pirmkārt, jāveic analīzes, lai sapratu, vai esi vesela un kāds režīms tev pieļaujams. Otrkārt - svarīgi saprast, vai tev tas vispār vajadzīgs. Sievietei nevajag grabēt, un zinu, ka arī man nepiestāv pārdabisks kārnums," padomos dalās pazīstamā aktrise.

Pukinskai ar speciālistu palīdzību izdevies piecu mēnešu laikā atbrīvoties no 19 kilogramiem, reizē uzlabojot arī savu vispārējo veselības stāvokli, un viņa nav ne badojusies, ne pilnībā atteikusies no visiem gardumiem.

"Galvenais pamatprincips - ir jāskaita kalorijas. Piemēram, salīdziniet, cik kaloriju ir šokolādē un cik gurķī - drusku ir atšķirība, vai ne? Pēc tā var attiecīgi aprēķināt, ka mazs gabaliņš šokolādes pa dienu neko ļaunu nenodarīs, bet problēma jau slēpjas tajā, ka parasti mums gribas nevis mazu gabaliņu, bet visu šokolādi," skaidro Pukinska.

Pēc vairāku mēnešu intensīva darba aktrise ja pieradusi pie jaunā dzīvesveida un atzīst, ka viņai pat iestājusies pozitīva atkarība no regulārām sporta nodarbībām, taču ziemā esot grūtāk skaitīt kalorijas - lielajā aukstumā vairāk gribas ēst.

"Ja es pateikšu, ka notievēt ar speciālistu palīdzību bija ļoti viegli un vispār nebija jāpiedomā, visi, kas kādreiz dzīvē mēģinājuši ko līdzīgu, protams, sapratīs, ka es runāju muļķības.

Veselīga ēšanas ritma ieturēšanu apgrūtina laika trūkums. Ja nākas izvēlēties sabiedrisko ēdināšanu, ir grūti aprēķināt, cik porcijā kaloriju, jārēķinās arī ar to, ka ēdienā būs vairāk sāls nekā tajā, kas gatavots mājās," grūtības skaidro Pukinska.

Aktrise sasniegusi vēlamo rezultātu, un nu viņai priekšā uzdevums, kas, iespējams, psiholoģiski ir vēl grūtāks par pašu notievēšanu - ideālās formas saglabāšana. "Pašlaik gaidu atbildi no uztura speciālistes Lolitas Neimanes, jo grasos turpināt iesākto. Negribu dot pārsteidzīgus solījumus, bet centīšos," apņēmusies aktrise.

Visām sievietēm, kuras vēlas sekot viņas piemēram un gan uzlabot auguma aprises, gan savu veselību, viņa iesaka tā vietā lai sāktu badoties vai izmēģinātu visas diētas pēc kārtas, meklēt speciālista, kaut vai sava ģimenes ārsta palīdzību liekā svara jautājumā.

"Ideālas receptes, kas derētu visām, jau nav. Ja vēlies notievēt, svarīgi vispirms konsultēties ar ārstu, kas veiks analīzes un ieteiks, kā strādāt ar organismu. Nedrīkst uzreiz uz savu galvu sākt pārtikt no diviem gurķiem un diviem tomātiņiem," uzskata Pukinska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!