Foto: Cut.com

Cikla 100 Years of Beauty ietvaros radošā apvienība Cut.com izveidojusi aptuveni minūti garu filmiņu, kurā uzskatāmi parādīts, kā 100 gadu laikā mainījies Korejas sieviešu stils, un īsā laikā video iemantojis lielu interneta lietotāju atsaucību, kļūstot par virālo sensāciju.

Korejas sievietēm veltītajā video galvenajā lomā iejutusies modele Tifānija Lī, kura prasmīgu grima un frizieru rokās pārtapusi dažādos tēlos, atspoguļojot frizūru, dekoratīvās kosmētikas un aksesuāru tendences katrā desmitgadē pēdējo 100 gadu laikā.

Kā liecina video, laika posmā no 1910. līdz 1940. gadam Korejā dzīvojošās sievietes ietekmējās no modes tendencēm Japānā, kā arī pārņēma dažus Rietumu modes knifiņus.

Piecdesmitajos gados pēc Korejas sadalīšanas divās daļās mainās arī skaistuma standarti, un vēlākajās desmitgadēs sievietes Dienvidkorejā un Ziemeļkorejā izskatās pat ļoti atšķirīgi.

Kamēr Dienvidkorejā dzīvojošās sievietes daudzas stila iezīmes aizgūst no Amerikas, komunistiskajā Korejas daļā valda citi noteikumi un sievietes par pucēšanos gandrīz aizmirst, atspoguļojot valstī valdošo režīmu un tā īstenoto propagandu. 

Citus Cut.com veidotos video, no kuriem daudzi iemantojuši lielu popularitāti globālajā tīmeklī, var aplūkot viņu YouTube kanālā, bet sekot līdzi projekta aktualitātēm var viņu Facebook lapā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!