Foto: Instagram.com/the.naked.farmer/
Kamēr daži izģērbjas savtīgos nolūkos, lai tiktu pie lētas slavas, citi drēbītes nomet cēlu mērķu vārdā – lai pievērstu sabiedrības uzmanību aktuālām problēmām. Zemkopji un lopkopji no visas pasaules iesaistījušies pliko neprātā, lai veicinātu sabiedrībā izpratni par garīgajām veselības kaitēm.

Lielu mediju un sabiedrības ievērību izpelnījies "Instagram" foto blogs "The Naked Farmer" ("Plikais fermeris"), kurā tiek publiskoti foto ar puskailiem un pavisam plikiņiem lauksaimniekiem no visas pasaules. Bilžu blogam ir vairāk nekā 29 tūkstoši sekotāju, un fanu skaits aug ar karu dienu.

Kā vēsta ārzemju prese, foto bloga izveidotājs ir 24 gadus vecais Bens Bruksbijs no Austrālijas, kurš pirms aptuveni diviem gadiem joka pēc piedalījās kailfoto sesijā, kuras ietvaros viņš bez drēbēm pozēja lēcu ražā.

Toreiz viņa ģimenes īpašumā ieradusies fotogrāfe, kura dokumentējusi ražas novākšanu. Kad piekabe bijusi stavgrūdām pilna ar lēcām, fotogrāfe Benam ierosinājusi nomest drēbes un papozēt nupat ievāktajā ražā. Puisim divreiz nebija jāsaka – viņš naski īstenojis šo plānu.

Tajā brīdī puisim arī dzimusi ideja izveidot jestru foto blogu, kur fermeri visā krāšņumā varētu godināt lauksaimnieku dzīvi. Laika gaitā atkailināšanās neprātā iesaistījušies arī citi viņa paziņas, bet nu jau bloga slava izplatījusies visā pasaulē.

Lauksaimnieki no visas pasaules iesūta bildītes, kurās bez drēbēm tapuši iemūžināti ikdienišķās ainiņās, kas atspoguļo zemkopju un lopkopju ikdienu. Atsaucība bijusi tik liela, ka Benam radusies ideja izveidot labdarības akciju.

"Plikajam fermerim" tapusi mājaslapa, kurā iespējams iegādāties pikantu kalendāru un ziedot naudiņu ļaudīm ar garīgās veselības problēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!