Foto: Mārtiņš Vecstaudžs
Kāzas ir viens no skaistākajiem dzīves notikumiem, un šī īpašā diena nav iedomājama bez profesionāla fotogrāfa. Pērn rudenī kāds latviešu pāris ļāvās avantūrai – viņu precības tika iemūžinātas ar mobilo telefonu.

Profesionālais kāzu fotogrāfs Mārtiņš Vecstaudžs, kurš zināms arī kā Sanhajietis, vēlējās izkāpt no ierastajiem kāzu fotografēšanas rāmjiem, lai pierādītu, ka viss nerodas no fotoaparāta vien.

Pērn septembrī viņš izaicināja sevi un safotografēja kāzas, izmantojot tikai savu mobilo telefonu. Turklāt tas tika darīts ne ar pašu jaunāko modeli, bet gan divus gadus vecu "LG G5" viedtālruni.

"Un tas viss, lai pierādītu, ka ikdienā gandrīz katram kabatā ir nenovērtēta viedierīce, ar kuru var aizstāt fotoaparātu ikdienā, ceļojumos un pat kāzās!" "Delfi Izklaidei" atklāj Mārtiņš.

Lai īstenotu šo ideju, uzņēmīgais fotogrāfs atrada bezbailīgu pāri – Montu un Kasparu, kuri bija ar mieru piekrist šādai avantūrai savā kāzu dienā.

Kā atklāj Mārtiņš, tā viņam bija visnotaļ neierasta darba diena, jo līdzi bija tikai telefons, rezerves baterija un papildus uzlādēšanas ierīce, nevis pilna mugursoma ar tehniku, kā tas ir parasti. Tiesa, viņaprāt, ar to bija pilnīgi pietiekoši, lai iemūžinātu vienreizējas un emocionālas bildes.

Fotogrāfs neslēpj – visa diena bija izaicinājumu pilna, lai iegūtu iespējami daudz skaistu bilžu no mobilā telefona, kurš, salīdzinot ar fotoaparātu, bija krietni lēnāks un nespējīgāks vājā apgaismojumā.

"Tā bija iespēja improvizēt, meklēt labāko izeju no katras situācijas un izspiest maksimumu no sevis un "LG G5"," atklāj Mārtiņš, kurš sīkāk visu aprakstījis savā blogā.

Kā stāsta Mārtiņš, īstā un vienīgā kāzu fotogrāfa atrašana nav nemaz tik vienkārša. Turklāt daudziem šķiet – jo lielāks profesionālis, jo lielākai un dārgākai jābūt fotokamerai rokās. "Taču jāsaprot, ka objektīva pusē stāv cilvēks, no kura tad arī būs atkarīgs, cik labas kompozīcijas un kvalitātes bildes izdosies," piebilst Mārtiņš.

Ar citiem fotogrāfa Mārtiņa darbiem var iepazīties viņa oficiālajā "Facebook" lapā un mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!