Foto: Vida Press
Gandrīz katru dienu presē izlasāmas ziņas par britu karaļnama pārstāvju gaitām, un šī gada sākumā izskaitļots, kurš pērn no visiem augstmaņiem bijis visstrādīgākais. Tā bijusi karalienes Elizabetes II meita princese Anna (abas attēlā).

Lai gan medijos visbiežāk gozējas abi prinči Viljams un Harijs un viņu laulātās draudzenes Kembridžas hercogiene Katrīna un Saseksas hercogiene Megana, viscītīgāk pērn strādājusi un oficiālos pienākumus pildījusi karalienes Elizabetes II 68 gadus vecā meita princese Anna.

Viņas padarītos darbus uzskaitījis izdevums "The Times", kas karaļnama pārstāvju paveikto apkopo jau 39 gadus.

Tiek vēstīts, ka princese Anna pērn Lielbritānijā piedalījusies 447 pasākumos un vēl 71 reizi ar savu klātbūtni pagodinājusi dažādus saviesīgus notikumus ārzemēs, tādējādi kļūstot par strādīgāko karaļnama pārstāvi.

Kas interesanti, princese Anna piedalījusies vairāk pasākumos, nekā princis Viljams, princis Harijs un Kembridžas hercogiene Katrīna visi kopā.

Tā, piemēram, Viljams Lielbritānijā apmeklējis 150 pasākumus, bet ārzemēs – 70. Savukārt Harijs savā dzimtenē pabijis 108 pasākumos, bet ārzemēs – 85.

Vissīvākais konkurentes princesei Annai izrādījies viņas brālis princis Čārlzs, kurš par karaļnama cītīgāko strādnieciņu tika atzīts 2017. gadā. Viņš pērn Lielbritānijā un ārzemēs kopumā apmeklējis 507 pasākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!