Foto: AP/Scanpix
12. oktobrī Kentas grāfistes pilsētā Stenfordā notiks izsole, kurā varēs iegādāties Anglijas karalienes Viktorijas apakšveļu – pantalonus un naktskreklu.

"Veļa par labu dienestu savulaik tika uzdāvināta kādam karaļnama kalpotājam, bet vēlāk nodota no paaudzes paaudzē. Gan pantaloni, gan naktskrekls ir lieliskā stāvoklī, jo pēdējos 75 gadus glabājās lādē," komentējis izsoļu nama Westernhanger Auctioneers pārstāvis Maikls Hogbens.

Tiek uzsvērts, ka tie ir visai iespaidīgu izmēru zīda apakšveļas priekšmeti. Naktskrekls šūts krūtīm ar 167 centimetru apjomu, bet vidukļa apkārtmērs bijis 132 centimetri.

Simts gadus senās apakšveļas komplekta sākumcena ir divi tūkstoši sterliņu mārciņu, taču tiek prognozēts, ka par tiem varētu samaksāt vismaz 10 reizes vairāk.

Šie nav pirmie karalienes Viktorijas apakšveļas priekšmeti, kas tiek pārdoti izsolē - piemēram, 2011. gadā Edinburgā Viktorijas pantaloni tika pārdoti par 9375 mārciņām, bet par zīda zeķu pāri kāds entuziasts samaksāja piecus tūkstošus.

Karaliene Viktorija Anglijas tronī kāpa 1838. gadā, un viņas ilgā valdīšanas ēra vēsturē iegājusi kā "Viktorijas laikmets". Nomira karaliene 1901. gada 22. janvārī 81 gada vecumā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!