Foto: Vida Press
Pavisam drīz, 17. jūlijā, apaļu jubileju svinēs viena no apspriestākajām britu lēdijām – prinča Čārlza sievai, Kornvolas hercogienei Kamillai (attēlā pa labi), apritēs 70 gadu. Dzimšanas dienas priekšvakarā gaismā celti drūmi pagātnes noslēpumi.

Jūnija izskaņā pārdošanā nonāk angļu žurnālistes un publicistes Penijas Džunores sarakstītā Kamillas biogrāfija "The Duchess: The Untold Story", kurā, kā vēsta britu tabloīdi, aprakstīti arī viņas pārdzīvojumi laikā, kad Čārlzs bija precējies ar Velsas princesi Diānu.

Grāmatas autore publikācijā britu izdevumam "Mail Online" šonedēļ vēstījusi – daudzi uzskata, ka Kamilla izjaukusi Čārlza un Diānas attiecības, tomēr katram stāstam ir otra puse.

Viņasprāt, Diānai paticis sabiezināt krāsas un viņa izbaudījusi to, ka Kamillai piekabināta intrigantes un laulības jaucējas slava, kas vainagojās ar to, ka viņa kādu laiku bija viena no nīstākajām sievietēm visā Apvienotajā Karalistē.
Foto: Vida Press

Diāna un Čārlzs gredzenus mija 1981. gada vasarā, un, jau ejot pie altāra, princeses prātu nodarbināja tikai viens – viņas topošajam vīram joprojām ir siltas jūtas pret jaunības dienu mīlestību Kamillu, ar kuru viņš nevarēja apprecēties, jo karaļnams uzskatīja, ka šī sieviete nav gana šķīsta, lai kļūtu par prinča sievu.

Zināms, ka pirmajos laulības gados ar Diānu Čārlzs ar Kamillu uzturējis platoniskas attiecības. Starp abiem bijusi cieša draudzība. Tiesa, prinča sieva bija pārliecināta – vīrs viņu krāpj.

Astoņdesmito gadu otrajā pusē gan Diāna, gan Čārlzs ļāvās dēkām ar citiem. Princis patvērumu rada Kamillas skavās, un, lai gan viņa sieva arī bija uzsākusi romānu, viņa pret vīra mīļāko izjuta slimīgu greizsirdību.

Jaunās grāmatas autore, aptaujājot Kamillas draugus un karaļnamam pietuvinātus avotus, uzzinājusi, ka Diāna vīra mīļākai telefonsarunās pat izteikusi nāves draudus.

"Es pie tevis esmu aizsūtījusi cilvēkus, kuri tevi nogalinās. Viņi ir dārzā. Paskaties pa logu! Vai tu viņus redzi?" Kamillai draudējusi Diāna. Šādi nakts vidū saņemti draudu zvani bijuši visai regulāri.
Foto: AP/Scanpix

Tiek vēstīts, ka Kamillai sākotnēji Diāna šķitusi ļoti jauka, tomēr ar laiku viņa sākusi izjust nepatiku pret princesi, kura nemitīgi pazemojusi Čārlzu, apbērusi viņu ar pārmetumiem un izmantojusi abu kopīgos dēlus, lai manipulētu.

Kā skaidrojusi biogrāfijas autore, Čārlza un Diānas laulības izjukšana bijusi tikai likumsakarīga, jo sieva pati radījusi apstākļus, lai šī savienība piedzīvotu krahu.

Diāna ne tikai uzskatīja sevi par upuri, bet šo statusu arī apzināti kultivējusi, izmantojot visus iespējamos līdzekļus. "Kad es uzzināju, ko viņa dara, es viņu pārstāju žēlot," grāmatas autorei sacījis kāds Čārlza draugs, kurš vēlējies palikt anonīms.

Tāpat daudzi avoti norādījuši, ka Diāna pati zvanījusi reportieriem un preses fotogrāfiem, nopludinot informāciju, kur viņa dosies un ko viņa darīs. Viņai paticis manipulēt ar cilvēkiem, iežēlināt tos un taisīt drāmas, lai panāktu savu.
Foto: Vida Press

Atgādinām, ka Diānas un Čārlza laulība tika šķirta 1996. gadā. Savukārt 1997. gada 31. augustā Diāna gāja bojā autoavārijā Parīzē. Čārlzs un Kamilla gredzenus mija 2005. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!