Foto: F64

Latvijas grāmatnīcās drīzumā būs pieejams Džeimsa Daigena jaunākais bestsellers Tīrs un slaids dzīvesveids, kura latviski tulkotās versijas manuskriptu atzinīgi novērtējusi arī dziedātāja Maija Stuģe jeb Jenny May (attēlā). Grāmatas iespaidā mūziķe kardināli mainījusi savus ēšanas paradumus, jaunajam dzīvesveidam pievēršot arī ģimeni.

”Grāmatas manuskriptu man recenzēt piedāvāja izdevniecības White Book pārstāve, jautājot, vai mani interesētu izlasīt darbu par veselīgu uzturu un uzrakstīt par to recenziju. Sākumā pret to gan attiecos skeptiski, tomēr vēlāk piedāvājumam piekritu.

Grāmata ir uztura speciālista Džeimsa Daigena bestsellera tulkojums un vēl nav iznākusi latviešu valodā, tomēr izlasītais manuskripts jau no pirmās lappuses mani ievilka savā varā. Sapratu, ka visi pamatprincipi, kas man uztura un fizisko aktivitāšu ziņā likušies pareizi, patiesībā ir pretrunā ar patiešām veselīga dzīvesveida ievērošanu," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Jenny May.

Dziedātāja atzīst, ka vislielāko pārsteigumu viņai sagādājusi pilnīgi jauna informācija par vispārzināmo produktu patieso uzturvērtību, kā arī sportisko aktivitāšu noderīgumu.

”Līdz šim domāju, ka cukurs nelielās devās organismam ir vajadzīgs un šokolāde rada labāku noskaņojumu, bet grāmata šo uzskatu pilnībā sagrāva. Tāpat uzzināju, ka sarkanvīns, kas man ļoti garšo, nemaz nav tik veselīgs. Tas it kā satur antioksidantus, tomēr, lai organisms tos uzsūktu, būtu jāizdzer vairākas pudeles, kā rezultātā jutīsim vien alkohola radīto nelabumu, nevis vērtīgo vielu pieplūdumu.

Arī trekni ēdieni ir jāēd, vien jāprot atšķirt tā saucamos sliktos un labos taukus to sastāvā. Piemēram, lauku krējums un piens organismam nekādu skādi nenodarīs, un, izrādās, arī ar sportu nedrīkst pārlieku aizrauties. Vingrojot katru dienu, organisms nepagūst atpūsties, un efekta vietā nāk vien nogurums," jaunatklātajā informācijā dalās dziedātāja.

Kā stāsta mūziķe, grāmatā ietvertas dažādas receptes un vingrinājumi, un tā piedāvā četrpadsmit dienu kūri, kas jāiziet, lai uzlabotu vielmaiņas procesus organismā, kā arī kopējo pašsajūtu.

”Kūres ietvaros esmu daudz ko izslēgusi no pārtikas, un rezultāti bija manāmi jau trešās dienas rītā, kad atklāju, ka mostos ar lielisku noskaņojumu un pat nevēlos ik rīta kafijas krūzi mundrumam," priecājas dziedātāja.

Jaunajās zināšanās Jenny May nav kavējusies arī dalīties ar savu ģimeni, krietni izmainot līdzšinējos ēšanas paradumu. ”Jaunajiem ēšanas paradumiem esmu pievērsusi arī ģimeni. Kad Gatis, braucot mājās, zvana un jautā, kādas konfektes nopirkt, smejos, ka neko tādu neēdīšu, un viņš ēd veselīgi līdz ar mani.

Esmu arī sapratusi ekoloģisko produktu noderīgumu. Jau pēc pirmajām grāmatas lappusēm gribēju skriet uz tuvāko bioloģiskās produkcijas veikaliņu, lai iegādātos tās produktus.

Ja tā padomā, ir taču tik daudz alternatīvu, kā pagatavot maltītes. Vien jāizkāpj no savas komforta zonas un jābeidz gatavot ierastās receptes no ierastajiem produktiem, pamēģinot tos aizstāt ar ko līdzvērtīgu, bet veselīgu un vēl nenogaršotu," aicina dziedātāja.

Redakcijas piezīme: Latvijas grāmatnīcās un izdevniecības White Book interneta veikalā grāmata Tīrs un slaids dzīvesveids (oriģinālā - Clean and Lean Diet) būs pieejama no nākamā gada janvāra vidus.
Foto: Publicitātes foto
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!