Foto: F64

Pēc lasītāju satraukuma ap maestro Raimonda Paula iecienītāko ēdienu – bubertu DELFI Izklaide aizsāk jaunu tematisko rubriku, kurā sabiedrībā zināmi cilvēki ieteiks savu mīļāko ēdienu receptes.

Piemēram, miljonārs Jūlijs Krūmiņš (attēlā) ir ne tikai retu delikatešu un smalku cigāru, bet arī prasmīgi pagatavotu vēžu cienītājs, tāpēc uzņēmējs labprāt dalās sava iecienītā ēdiena receptē.

"Pats garšīgākais ēdiens man skaitās vēži. Agrāk tos baudīju ar alu, tagad ar kvasu, un tos varu lobīt tā, ka pirksti jau sāp, un ēst spaiņiem vien, jo cik tad tur tās gaļiņas," sarunā ar DELFI Izklaide smej Krūmiņš.

"Vēzīti jāvāra pavisam vienkārši, un nekas speciāls tam nav vajadzīgs. Paņem grāpi, ielej puslitru ūdeni, piešauj klāt riktīgi dilles, riktīgi sāli, un, kad ūdens sāk vārīties, samet tos iekšā, uzliec virsū vāku, sakur ugunskuru apakšā, un lai tik ēdmaņa gatavojas, līdz nāk putas ārā, un vēži ir koši sarkani," skaidro miljonārs.

"Kad viss gatavs, tad grāpi ņem nost no uguns, ļauj vēžiem nedaudz pastāvēt un tad var ēst. Kam to gaļiņu gribas sāļāku, tas vēžus var ūdenī paturēt ilgāk, lai tie kārtīgi sasūcas.

Visi tur runā, ka ūdenim jālej klāt piens un alus, bet tās ir muļķības! Pieliec sāli un dilles, un vēzim neko vairāk nevajag!

Tā ir laika gaitā pārbaudīta recepte un garšo vislabāk," nosaka Krūmiņš, piebilstot, ka vēžus katlā drīkst mest tikai dzīvus, jo, ja tie pirms vārīšanas būs beigti, jēgas ēdienam nebūšot nekādas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!