Foto: Privātais arhīvs
Lai gan līdz oficiālai laulības šķiršanai vēl kāds laiciņš jāpagaida, 21. jūlijā Dina Zuzāne atkorķējusi šampanieti, jo nu ir noslēgta vienošanās par mantas sadali starp viņu un Jāni Zuzānu.

Dažus mēnešus pēc azartspēļu magnāta Jāņa Zuzāna paziņojuma portālam "Delfi" par savas laulības dzīves beigām, Dina Zuzāne sniegusi pirmo interviju. Izdevumam "Privātā Dzīve" sieviete teic, ka 40 gadus ilgo kopdzīvi ar vīru pārtraukusi uz karstām pēdām, ne pārāk glītā veidā uzzinot, ka Zuzānam parādījusies cita dāma. Dina pārdzīvo laulības izjukšanu, tomēr no situācijas centusies iziet ar paceltu galvu un nu gatavojas jaunam dzīves posmam.

"Privātajai Dzīvei" Zuzāna kundze arīdzan atklājusi, kā sadalīti pārim piederošie īpašumi un mākslas vērtības.

Bijušie laulātie noslēguši savstarpēju vienošanos, ko Zuzāns ieradies parakstīt namā Ķīpsalā, kur dzīvo Dina. "Mums tagad ir dalīti īpašumi. Esam juridiski sveši cilvēki, lai gan līdz faktiskai laulības šķiršanai mēnesis vēl jāgaida. Man paliek Ķīpsalas māja ar visu iedzīvi, māja Ainažos, daži Elizabetes ielas dzīvokļi, bet Jānim – dzīvoklis Elizabetes ielā un mākslas centrs "Zuzeum", par kuriem viņam gada laikā man jāizmaksā daļa, par kādu esam vienojušies, kā arī apsaimniekošanas izdevumi," skaidro Zuzāne.

Dinas īpašumā paliks arī Ķīpsalas dārza skulptūras, kas ir starptautiski nozīmīgi mākslas darbi, izņemot Olgas Šilovas veidoto skulptūru, kas bija sievas dāvana vīram viņa 60. gadu dzimšanas dienā.

Sadalīta ir arī iespaidīgā gleznu kolekcija. "Man palika vecmeistaru darbi – tie, kas man sirdij ļoti tuvi. Jānim tagad interesē pavisam cita veida māksla nekā agrāk. Jauna dzīve, jaunas intereses. Ir cilvēki, kas manu kolekciju pieskatīs un, kad būs nepieciešams, dos izstādēm. Savās mājās arī nomainīju gleznas – gribas ko vieglu, gaišu, tādu, kas mani ceļ. Drūmos, klasiskos darbus nomainīju pret dzīvespriecīgākiem. Atstāju vien Purvīša, Federa, Hūna un Valtera gleznas," žurnālam atklāj Zuzāne. Viņa piebilst, ka šobrīd gribot vienkārši baudīt dzīvi, tāpēc vismaz līdz gadu mijai neiesaistīsies "nekādās firmās un valdēs".

"Delfi" jau vēstīja, ka Jāņa un Dinas Zuzānu kopdzīve ilga 40 gadus. Abi apprecējās 1986. gada janvārī, laulība piedzimušas divas meitas, kuras, kā saka Dina Zuzāne, visvairāk pārdzīvo vecāku šķiršanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!