Foto: DELFI
Bikini sezonas gaidās ne viena vien pašmāju daiļava apsver iespēju tikt pie brangākiem sievišķajiem apaļumiem. Taču tas nenozīmē, ka uzreiz jāguļas zem ķirurga skalpeļa – pastāv neskaitāmi veidi, kā uzfrišināt krūtis mājas apstākļos.

DELFI Izklaide apkopoja padomus dabīgai sievišķo labumu tvirtuma palielināšanai, ar ko dalījušās Latvijā pazīstamas sievietes, un kuras vērts izmēģināt, pirms pierakstīties pie plastikas ķirurga.

Tām, kuras norūpējušās ne tikai par krūšu, bet arī sejas un ķermeņa ādas un matu izskatu un labsajūtu, iesakām ielūkoties arī Latvijas slavenību skaistuma padomu apkopojumā.

Peldēšana, pievilkšanās un vingrojumi no omītes pūra lādes

Foto: DELFI

Skaidri apzinoties, ka skatuve nekādas atlaides nedod, liela daļa Latvijas slaveno dziedātāju ikdienā liek lietā īpašus vingrojumus dekoltē zonai, ko tām nodevušas vecmāmiņas.

Grupas Pērkons soliste Ieva Akurātere, kura joprojām var lepoties ar fantastisku augumu, kā labāko līdzekli krūšu tvirtumam min peldēšanu. Turklāt viņai zināms kāds īpašs vingrojums to formai.

"Stāvat taisni, izstiepjat uz priekšu abas rokas un tad reizē tās pa simt reizēm izapļojiet gan uz priekšu, gan aizmuguri, un, ja pietiek spēka, vēl paturiet tās sev priekšā. Jūs jutīsiet, kā nospriegojas krūšu un roku muskuļi," pamāca Akurātere.

Dziedātājai Crystal arī ir savs vingrojums apaļumu nostiprināšanai. "Vajag apgulties uz grīdas un paņemt vieglās hanteles. Guļot uz muguras, lēnām cilāt rokas uz augšu un leju, tādā veidā sasprindzinot krūšu muskuļus. Tā ka man hanteļu nav, izmantoju pilnas pusotra litra ūdens pudeles," vienkāršo vingrojumu apraksta Kristīne.

Savukārt Inese Adario sievišķo lepnumu formā uztur ar kādu vīrišķīgu vingrojumu – viņa atklāj, ka ikvienai sievietei jātrenējas pievilkties pie stieņa. Tas ir labākais vingrojums krūtīm, turklāt šo viltību Inesei nodevusi omīte.

Arī dziedātāja Jenny May uzsvērusi, ka nekādas ziedes nepalīdzēs – sievišķas formas var iegūt vien pareizi kustoties. Viņa iesaka nekautrēties un jautāt sporta zāles trenerim, kurus trenažierus izmantot apaļumu uzpumpēšanai.

Brīnumlīdzekļu klāstā: 'Evijas' ziede un rūgušpiens

Foto: Privātais arhīvs

Zvaigznes atgādina – ja āda dekoltē zonā būs savītusi, apjoms neglābs. Daudzas zvaigznes kā labu līdzekli dekoltē zonas uzfrišināšanai min īpašu krūšu krēmu lietošanu.

TV Raidījumu vadītāja un skaistumkopšanas salona īpašniece Binnija Ārberga žurnālam Veselība pastāstījusi, ka pati lieto speciālu krēmu krūšu zonai, turklāt tas nemaz nav tik dārgi - profesionālās kosmētikas sērijas krūšu krēmi tiek tirgoti lielos iepakojumos un tos lietot ir ekonomiskāk nekā sejas krēmus.

"Krūšu krēmi ir dziļi mitrinoši un savelkoši. Ādai ļoti patīk - tā kļūst tvirta un laimīga! Uz krūtīm jāliek arī maskas, gluži tāpat kā uz sejas un kakla - visur var likt vienu un to pašu masku.

Tad neveidosies saistaudu vājums un strijas. Nevajag baidīties krūtis dušā izmasēt ar raupju dušas cimdiņu," padomos dalījusies skaistumkopšanas eksperte, kura pati regulāri veicot ķermeņa pašmasāžu.

Uzņēmāja Marika Ģederte pirms gulētiešanas lieto speciālu serumu krūšu kopšanai - New Youth Bust Care no Mary Cohr profesionālās kosmētikas, savukārt seksoloģe Rita Lasmane iecienījusi Vichy mitrinošo sēriju.

Grupas Rebel soliste Lolita Novikova jeb Lola gan pamāca, ka jaunībā derēs arī parastais Nivea krēms, taču nobriedušākām sievietēm gan ieteicams izmēģināt līdzekļus tieši konkrētajai zonai.

Labu kosmētiku var izgatavot arī mājas apstākļos Inese Adario atklāj recepti, kas viņai palīdzēja atgūt bumbuļu tvirtumu pēc četru bērnu barošanas. "Vispirms uz krūtīm jāuzsmērē ziede Evija. Tad jāuzliek rūgušpiena vai kefīra komprese. Ziede ādu mīkstina, bet kefīrs palīdz tai uzsūkties un izlīdzina ādu," stāsta Inese.

Dizainere Kristīne Deimon atklājusi, ka mitrinošs krēms jo īpaši vajadzīgs mākslīgo krūšu kopšanā. "Vakaros krūtis var iemasēt ar mitrinošu vai barojošu krēmu un pamasēt, lai būtu labāka asins aprite un neveidotos strijas, jo implanti strauji izstiepj ādu - ne katrai sievietei tā ir elastīga," padomu neliedz Deimon.

Lencītes, bļodiņas un 3D efekts – triki vešiņas izvēlē

Foto: Privātais arhīvs

Liela nozīme krūšu formas izveidē ir apakšveļai un tās valkāšanas paradumiem ir. Lola uzsver, ka sievietēm, kuras daudz kustas, obligāti jāpiedomā par kvalitatīvu veļu. Papildus atbalstam noderēs arī korsete.

"Visbiežāk izvēlos Triumph krūšturus, taču tagad pieejami arī lētāki zīmoli, kas šuj ērtu apakšveļu, kas labi tur krūtis. Uz skatuves daudz kustos, tādēļ man tas ir būtiski. Uzstājoties mēdzu arī vilkt korseti, ikdienā gan to daru retāk.

Kad biju studente, ļoti daudz sportoju - skrēju īsās distances. Tad neeksistēja specializētā sporta apakšveļa, lai šī ķermeņa daļa netraucētu fiziskajām aktivitātēm. Var jau būt, ka sporta krūšturus varēja nopirkt, taču tik un tā tos nebūtu varējusi atļauties," pieredzē dalās Lolita.

Savukārt Kombuļu Inese jeb Inese Adario atklāj, ka, iegādājoties pupu vesti, jāpievērš uzmanību nevis bļodiņām, bet gan lencītēm – tām jābūt stingrām, lai labumi būtu piepacelti. Dziedātāja Natālija Tumševica uzsver, ka ļoti svarīgi, lai veļa būtu atbilstoša izmēra, nespiež un neberž.

Dejotāja Aleksandra Kurusova atklājusi, ka šad tad izvēlas push-up krūšturi, taču atgādina, ka ar dekoltē zonas izrādīšanu nedrīkst arī pārspīlēt. Mīcīt savus apaļumus ciešās augšiņās, lai izceltu to formu, var tikai īpašos gadījumos, ne ikdienā.

Tam piekrīt arī stiliste Signe Valtere. "Pēdējā laikā krūšturu ražotāji, manuprāt, nedaudz pārspīlē ar nedabīgajiem, tā saucamajiem 3D krūšturiem. Krūtis izskatās nedabīgas.

Katrai sievietei arī jāizvērtē, kāds ir viņas augums, ko viņai labāk vilkt. Ļoti lielu krūšu īpašniecēm vajadzētu ņemt vērā, ka pārspīlēts push-up efekts neizskatās labi," saka Signe.

Duša, birste un vakuums: mazais SPA mājās

Foto: Privātais arhīvs

Par leģendāru jau kļuvusi dīdžejmeitenes un tusētāju uzkurinātājas Seksīgās Lee metode, ar kuras palīdzību viņai savulaik pupiņus izdevies palielināt par pāris izmēriem.

"Ļoti labs līdzeklis krūšu tvirtumam ir vecā, labā tautas metode ar kontrastdušu. Ja kārojas skaistas un tvirtas krūtis, tās katru rīt jāapšļaksta ar aukstu ūdeni," vienkāršo, bet efektīvo metodi DELFI Izklaidei nav slēpusi Lee.

Auguma masāžu ar ūdens strūklu par labu atzīst arī Marika Gederte, seksoloģe Rita Lasmane un citas pazīstamas skaistules. Dāmas iesaka dušas procedūru papildināt arī ar masāžu.

"Iesaku nopirkt labu masāžas birstīti, kas ir nevis ar sariem, bet izcilnīšiem, un bez liekas naudas izdošanas pamasēt no rītiem visu ķermeni, īpaši problēmzonas. Pirms tam gan obligāti iesmērējiet ādu ar kādu ķermeņa krēmu, un pašai savā vannas istabā iznāks lielisks SPA," viltību atklāj Ieva Akurātere.

Savukārt seksoloģe Rita Lasmane izmanto vakuummasāžas ierīci, kuru viņa pasūtījusi internetā. Šī ierīce viņai sniedz iespēju aprūpēt ķermeni mājas apstākļos, neizdodot lielu naudu skaistumkopšanas salonos par šāda veida procedūrām.

"Sāku ar krūšu galiem un dekoltē zonu, pēc tam apstrādāju vēderu un kājas. Savukārt mans vīrs palīdz tik galā ar ķermeņa aizmugures daļu, kurai pati klāt netieku," stāsta Rita.

Iedzer jogurtiņu – izaugs pupiņi

Foto: DELFI

Svarīgi ne tikai tas, kā pret cicīšiem izturas no ārienes, bet arī, ko tajos liek iekšā. Liela daļa šovbiznesa skaistuļu dekoltē zonas tvirtuma vārdā ierobežojušas alkohola lietošanu.

Dāmas zina stāstīt – mēšanās tievēšanas neprātā var nodarīt lielu ļaunumu sievišķībai. Slavenā dziedātāja Diāna Pīrāgs žurnālam Kas Jauns savulaik atklāja, ka skumst par krūšu samazināšanos, kas notikusi reizē ar veselīga dzīvesveida uzsākšanu.

"Ievērojot diētas un vispār tievējot, var zaudēt ne tikai lieko svaru, bet arī apjomu vietās, kurās tam būtu jāpaliek. Taču tas nav galvenais," žurnālam stāstījusi Pīrāgs. Šim viedoklim piekrīt arī producente Žaklīna Cinovska.

"Jo mazāk pieturēsities pie dažādām diētām, jo kuplākas būs krūtis. To jau zina ikviena sieviete, ka, nokrītoties svarā, pirmās saplaks tieši tās un tikai tad viss pārējais. Tāpēc nevar sēdēt uz diētām un gaidīt, kad izaugs krūtis," nosaka Cinovska.

Bijusī Latvijas pornozvaigzne Viola Bailey pat bijusi spiesta atteikties no sporta un tievēšanas, atklājot, ka šīs aktivitātes samazina viņas smukos cicīšus. Savukārt vīriešu kārtas modelis Jaroslavs Barišņikovs novērojis pretēju efektu – kā pieaug liekais svars, tā briest pat viņa pupiņi.

Kombuļu Inese atklājusi senu viltību, kas palīdzēs iegūt slaidu vidukli, bet saglabās apaļumus vietās, kur tie vajadzīgi. Mūziķe jaunām meitenēm iesaka lietot uzturā piena produktus – kefīru, rūgušpienu un jogurtu.

Savukārt dziedātāja Elli U kā brīnumlīdzekli min ūdeni – lieka glāze šķidruma nāks tikai par labu dekoltē zonas starojumam.

Plastikas ķirurga vietā – vizīte pie sieviešu ārsta

Foto: Mango

Visas zvaigznes kā viena uzsver – svarīgākais krūšu aprūpē ir regulāras ārsta pārbaudes. Tā vietā, lai apaļumus stieptu pie plastikas ķirurga, tos jāsteidz atrādīt sieviešu ārstam. Svarīgi arī pašai sekot līdzi savai veselībai – masējot un vingrinot krūtis, nedrīkst aizmirst tās pārbaudīt.

"Es katru rītu iztaustu savas krūtis, lai pārbaudītu, vai nav izveidojušies kaut kādi sabiezējumi. Protams, dodos arī pie ārsta, taču sievietei arī pašai jārūpējas par sevi," atklājusi dziedātāja Natālija Tumševica.

Savukārt stiliste un vizāžiste Signe Valtere katru gadu dodas uz magnētiskās rezonanses pārbaudi, lai pārliecinātos, ka ar sievietes lepnumu viss kārtībā.

"Tā kā mūsu ģimenē pastāv risks saslimt un pārmantot krūts vēzi, man ir ļoti svarīgi rūpēties par savu veselību un doties uz pārbaudēm. Arī citām sievietēm es ieteiktu pievērst uzmanību savu krūšu veselībai," DELFI Izklaidei stāstījusi stiliste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!