Foto: Shutterstock
Ļoti daudz par cilvēka raksturu var uzzināt, izpētot viņa ēšanas paradumus un gaumi, secinājis Japānas Dabiskās ēšanas asociācijas eksperts Noriko Kurijama.

Ēšanas principu ziņā Kurijama iedala visus cilvēkus sešos tipos. Pirmais tips – cilvēki, kuri dod priekšroku dārzeņiem. Viņiem ir daudz enerģijas, un viņi gūst panākumus karjerā. Šī tipa cilvēkiem patīk mācīties, turklāt viņiem ir augsta pašapziņa. 

Pirmā tipa censoņu neatlaidība parasti tiek pamanīta darbā, lai gan mājās viņi ir ļoti miermīlīgi cilvēki, kas tiecas pēc harmonijas attiecībās un ciena savu veselību. Eksperti brīdina, ka dārzeņu ēdējiem jāuzmanās no pārliecīga sāls patēriņa, kas var izraisīt migrēnu un problēmas ar kuņģi.

Otrais tips ir cilvēki, kuriem visvairāk garšo augļi. Viņi ir uzmanīgi un taktiski, viegli iegūst draugus. Visbiežāk viņi ir radošas personības, kas necenšas par katru cenu veidot karjeru. Godkāres trūkums var radīt iespaidu, ka šī tipa ēdēji ir vieglprātīgi. Savukārt šai grupai piederošie vīrieši attiecībās ar sievietēm ir visai atturīgi.

Trešais tips – tie, kuri savu dzīvi nevar iedomāties bez gaļas. Viņus raksturo impulsīva rīcība, dzīvē gadās gan spēji kāpumi, gan kritumi. Šī tipa cilvēki parasti gūst panākumus, lai gan konsekvences trūkums var apgrūtināt ceļu uz mērķi. Partnerattiecībās viņi ir nepastāvīgi un slikti pacieš kritiku. Viņi ir samērā slimīgi, jo īpaši jutīgs ir kuņģis un sirds un asinsrites sistēma.

Ceturtais tips ir zivju ēdienu cienītāji. Viņi ir pilnīgi mierīgi un ieturēti it visā. Sievietēm ceturtā tipa vīriešus var ieteikt kā labus vīrus, kas būs nesatricināmi jebkurā situācijā un nekad nepievils. Šī tipa cilvēki reti izpauž savu patieso viedokli par citiem cilvēkiem vai attiecībām ar tiem. Viņus noteikti nevar saukt par atklātiem.

Pie piektā tipa pieder asu ēdienu mīļotāji. Viņiem piemīt ļoti temperamentīgs raksturs un alkas pēc piedzīvojumiem. Mīlestībā viņi ir īsti monstri (šī vārda labajā nozīmē). No otras puses, asu ēdienu cienītāji bieži ir arī egoisti, kuru asais raksturs necieš iebildumus.

Sestais tips apvieno cilvēkus, kas dod priekšroku trekniem ēdieniem. Viņiem piemīt sparīgums un plašs vēriens, bet no malas viņi izskatās pēc vientuļniekiem. Parasti veiksmīgi karjeras cilvēki. Viņi ir ļoti apburoši – reti kurš spēj turēties pretī viņu valdzinājumam. Viņiem raksturīgs arī pārmērīgs atklātums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!