Foto: Privātais arhīvs

6. jūnijā par saderināšanos paziņoja uzņēmuma "Kašera sapņu fabrika" īpašnieks Kaspars Blūms-Blūmanis jeb Kašers un fitnesa jomā strādājošais Jānis Miņins. Jau iepriekš pāris ziņoja, ka noteikti vēlas arī bērnus.

Lai gan pati saderināšanās notikusi jau pavasara izskaņā, Kašers publiski par to pavēstīja tikai nupat – tieši dienā, kad skatītājiem pieejama kļuva organizācijas LGBT veidotā īsfilma "Tu neesi viens", kurā Kašers ar savu mīļoto Jāni ir vieni no galvenajiem varoņiem.

Filma vēsta par geju, lesbiešu un transpersonu eksistenci Latvijā, kurā kopdzīves likums šobrīd joprojām atrodas varasiestāžu atvilktnēs.

Jau iepriekš kādā intervijā Kašers bija pavēstījis, ka pēc kāzām ar Jāni abu plānos ietilpst arī kuplākas ģimenes veidošana, proti, viņi grib bērnus. Kāzas gan notiks valstī, kur geju laulības ir atļautas.

Filmā "Tu neesi viens" mīlnieki apliecina, ka bērnus savā ģimenē ļoti vēlas.

"Man liekas, ka mēs varētu dot visu! Gan ko dod "normālās" attiecībās, gan ko varētu dot māte vai tēvs. Mēs būsim divi forši tēti," īsfilmā skaidro uzņēmējs Kašers.

"Mēs esam runājuši... Mums būs meita vai puisis, vai dvīnīši, vienalga! Viņi būs vislabākie, visforšākie, viņiem viss tiks dots no mīlestības," plāno Kašers.

Jānis Miņins piebilst, ka puiši būs "diezgan advancēti vecāki", jo viņiem ir nācies dzīvē iziet cauri daudz kam – iespējams, piedzīvojot vairāk nekā vienkārši pāri. "Es savam bērnam iemācīšu un parādīšu, ka pasaule var būt absolūti fantastiska, ka nebūs nekādu negāciju," teic Jānis.

Viņš iecerējis eventuālajiem bērniem parādīt pasaules dažādību. Ka bērnam var būt divas mammas. Ka var būt viens tētis un nebūt mammas. Ka pasaule ir dažāda. Viņaprāt, katram vecākam būtu jāmāca savam bērnam atvērtību attiecībā uz visu to, ko dzīve dod.

Jau vēstījām, ka Kašers ar Jāni Miņinu saderinājušies un pošas kāzām. Abi gan neplāno tālāko dzīvi Latvijā, apsverot iespēju pārcelties uz dzīvi Itālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!