Sestdien, 20. maijā, par precētu sievu kļuva britu prinča Viljama dzīvesbiedres, Kembridžas hercogienes Katrīnas māsa Pipa Midltone – viņa salaulājusies ar turīgo uzņēmēju Džeimsu Metjūsu.

Pāris sestdienas rītā salaulājās britu karaliskās ģimenes pārstāvju, radinieku, tuvāko draugu, tajā skaitā dažādu slavenību, lokā ceremonijā Anglijas laukos – Svētā Marka baznīcā Inglfīldā, kas atrodas apmēram 75 kilometru attālumā no Londonas.

Britu mediji steidz ziņot, ka līgava savā īpašajā dienā bija tērpusies angļu dizainera Džailza Dīkona darinātā kleitā. 33 gadus vecā Pipa uz ceremoniju ieradās kopā ar savu tēvu Maiklu, kurš meitu arī veda pie altāra. Jāatzīmē, ka līgavas pavadītāju pulkā bija arī abi māsas bērni – karaliskās ģimenes ķipari princis Džordžs un princese Šarlote.

Jāpiemin, ka jau labu laiku pirms ceremonijas britu laikraksti šīs bija pasludinājuši par "gada kāzām Anglijā" un vienām no nozīmīgākajām kāzām britu augstākajā sabiedrībā.

Lai gan kāzu rītā lija īslaicīgs lietus, tas netraucēja baznīcas tuvumā pulcēties lielam skaitam atbalstītāju un fotogrāfu. Tiesa, nelūgtie viesi bija norobežoti no baznīcas lielā attālumā.
Foto: AP/Scanpix

Savukārt svinības šovakar norisināsies Midltonu ģimenei piederošajā īpašumā netālu esošajā Baklberijā. Tiek vēstīts, ka gaisa telpa virs abām pasākuma norises vietām ir slēgta, lai novērstu iespējas presei ar lidmašīnām vai bezpilota lidmašīnām iegūt fotogrāfijas un video no svinībām.

Lai gan publiski ir maz zināms par kāzu svinību izmaksām un citiem aspektiem, tiek ziņots, ka ēdienu izvēlē un dekorācijās tiks godināts 41 gadu vecā līgavaiņa skotu mantojums.

Kāzu svinību viesu skaits tiek lēsts vairākos simtos. Midltone un Metjūss īsu brīdi bija pāris pirms desmit gadiem, bet pirms nepilniem diviem gadiem viņi savas attiecības atjaunoja. Pērn jūlijā tika paziņots par abu saderināšanos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!