Foto: Vida Press
Apbrīnojami, cik ļoti pasaulei interesē viss par un ap britu karalisko ģimeni, un īpaši lielu sajūsmu izpelnās viss, ko dara princis Viljams, viņa sieva, Kembridžas hercogiene Katrīna, un abu kopīgie bērniņi – princis Džordžs un viņa māsiņa, princese Šarlote.

Viljams un Katrīna savas atvases ņēmuši līdzi vairākās ārzemju oficiālajās vizītēs. Nesenākās no tām bija uz Poliju un Vāciju. Tiesa, britu mediji steidz ziņot, ka karaliskais pāris itin bieži pārkāpj kādu ļoti svarīgu likumu.

Izdevums "The Mirror" vēsta, ka karaliskais protokols nosaka – tehniski princim Viljamam nevajadzētu ceļot kopā ar bērniem vienā lidmašīnā. Tam ir arī pavisam loģisks izskaidrojums – diviem troņmantniekiem nekādā gadījumā nevajadzētu atrasties vienā lidmašīnā, jo nelaimes gadījumā abi var iet bojā.

Turklāt vēl jo absurdāku visu situāciju dara fakts, ka, sekojot protokolam, teorētiski vienā lidmašīnā nedrīkst atrasties arī Džordžs un Šarlote, jo abi ir troņmantnieki, attiecīgi trešais un ceturtā rindā uz troni.

"Tā kā tas nav oficiāls likums un troņmantnieki jau agrāk ir ceļojuši kopā, parasti gala vārds pieder karalienei," karaļnama pārstāvji raidsabiedrībai BBC savulaik komentējuši situāciju, un Kembridžas hercogu pāra ceļojumi apliecina – acīmredzot karalienei pret to nekādu iebildumu nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!