Foto: Reuters/Scanpix/LETA
ASV kinoindustrijas vienu no redzamākajām figūrām Hārviju Vainstīnu tiesa sodījusi ar 23 gadiem ieslodzījumā apsūdzībās par izvarošanām un seksuālu varmācību.

Hārvija Vainstīna vainu viņam inkriminētajos noziegumos tiesa Ņujorkā pierādīja jau februāra izskaņā, bet nu nolasīts spriedums, vēsta BBC.

67 gadus vecais kinoproducents notiesāts uz 23 gadiem ieslodzījumā.

Tiesas zālē Vainstīns ieradās ratiņkrēslā, jo viņu pēdējā laikā vajājot veselības problēmas. Arī apsūdzētā advokāti tiesā vērsa uzmanību uz Vainstīna veselības stāvokli, norādot, ka "pat pieci gadi cietumā viņam varētu būt kā mūža ieslodzījums".

Tomēr prokurori uzstāja, ka viens no Holivudas ietekmīgākajiem producentiem būtu pelnījis maksimālo iespējamo sodamēru, jo arī lietas iztiesāšanas laikā Vainstīns neesot izrādījis nožēlas pazīmes vai lūdzis piedošanu sievietēm, kuras cieta no viņa varmācības.
Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Delfi" jau vēstīja, ka pirms diviem gadiem vairākas pasaulslavenas aktrises atzinās, ka Holivudā lomas filmās tikušas "tirgotas" apmaiņā pret seksu ar Vainstīnu.

Dažas aktrises viņš arī izvarojis.

Vainstīna skandāls drīz vien izvērtās pasaules mēroga "atklātības" kustībā #MeToo, arvien vairāk sievietēm atzīstoties, ka viņas spiestas būt tikai seksa objekts, lai varētu kāpt pa karjeras kāpnēm.

Tāpat #MeToo vērsa uzmanību uz faktu, cik neaizsargātas ir sievietes attiecībā uz seksuālu uzmākšanos un "apgrābstīšanu" no vīriešu puses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!