Foto: Privātais arhīvs

Tautā iemīļotā skatuves māksliniece Inese Saulīte jeb Kombuļu Inese (attēlā) ir īsta ēdienu gatavošanas lietpratēja - viņa nebaidās eksperimentēt un izmēģināt dažādas jaunas receptes. Pēdējā laikā viņa iecienījusi Itālijas darbaļaužu ēdienu.

"Lai pagatavotu šo vienkāršo, bet gardo pusdienu recepti, vajadzēs pētersīļus, sarkanos sīpolus, aso čili piparu, olīveļļu, sāli, spageti un oregano garšvielas.

Pētersīļus un sīpolus smalki sagriež un apcep olīveļļā - daudzums atkarīgs no katra paša. Pēc kāda laiciņa pievieno smalki sagrieztu čili piparu. Es parasti lieku vienu piparu, ja maltīte paredzēta trīs personām," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Inese.

Kamēr tiek apceptas visas sastāvdaļas, katliņā liek vārīties spageti un pievieno šķipsniņu sāls, lai tie nesaliptu kopā. Inese rekomendē trešā izmēra spageti, jo tie nav pārāk trausli un smalki.

"Kad spageti gatavi, tos nokāš un liek pannā kopā ar pārējām sastāvdaļām un aptuveni minūti apcep. Pēc tam visu liek porcijās uz šķīvjiem un pārkaisa ar oregano," savos padomos dalās Saulīte.

Kā stāsta Inese, gatavojot šo maltīti, visa māja patīkami smaržojot. Rodas sajūta, ka tiek gatavots kāds izcili dārgs ēdiens, bet patiesībā šo recepti iecienījuši vienkāršie Itālijas darbaļaudis, jo tā ir lēta un ātri pagatavojama.

"Kaimiņi vienmēr prasa, kas tik jauki smaržo. Šī ir labs ēdiens tiem, kuriem nepatīk ilgi gatavot un gribas kaut ko asu," saka Inese.

Savukārt Kombuļu Ineses šīs vasaras jaunatklājums ir bezalkoholiskā kokteiļa recepte, kuru viņa izgudrojusi kopā ar savu mīļoto vīrieti Paskvāli.

"Kādu dienu ārā bija liels karstums. Vēlējos padzerties un veldzēt slāpes, bet nevarēju izdomāt, ko man vairāk gribas - apelsīnu sulu vai jogurtu. Paskvāle ieteica abus sajaukt kopā.

Sākumā domāju, ka man varētu palikt slikti no šīs kombinācijas, bet, kā izrādījās, apelsīnu sula ar jogurtu kopā garšo pat ļoti labi. Galvenais, lai abas sastāvdaļas ir aukstas - tikko no ledusskapja," stāsta Inese.

Lai gan šad un tad Saulīte dodas pusdienās vai vakariņās uz kādu ēdnīcu vai kafejnīcu, viņa tomēr priekšroku dod mājās gatavotam ēdienam.

"Es gatavoju ļoti daudz, jo man ir gan vīrietis, gan bērni. Protams, ja parēķina, mājās gatavot nemaz nav tik izdevīgi, kā varētu šķist, bet šāds ēdiens tomēr ir labāks," secinājusi Inese.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!