Foto: Publicitātes foto

Šovā Okartes skatuve iepazītā jaunā dziedātāja Anita Intaite jeb Košā (attēlā), par kuras atpazīstamības zīmi kļuvuši skaistie spilgti rozā toņa mati, atklāj, ka ar galvas rotu sākusi eksperimentēt jau sākumskolā, izmēģinot teju visas iespējamās krāsas, bet uz pavasari iecerējusi jaunas pārmaiņas.

"Ar izmazgājamām krāsām šķipsnas sāku krāsot jau sākumskolā. Toreiz jau bija tā - vajadzēja visu, kā populārajām ārzemju mūzikas zvaigznēm. Trakās krāsās matus krāsot sāku no 16 gadu vecuma.

Mani mati bijuši, šķiet, visos iespējamos sarkanajos toņos, dzeltenā krāsā, zaļi, violeti, baklažānu krāsā un tumši brūni, kā arī man bijuši dredi," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Košā, kura pie spilgti rozā galvas rotas tikusi aptuveni pusgadu pirms Okartes skatuves šova.

Jaunā dziedātāja jau pieradusi pie tā, ka cilvēki rāda ar pirkstiem, ieraugot viņas spilgto galvas rotu, un uztver to visu ar smaidu.

"Reizēm, izkāpjot no trolejbusa, dzirdu, kā mazi bērniņi priecājas: "O, mammu, re, kur rozā mati!" Bet tiem, kuri man prasa, kāpēc es krāsoju rozā matus, es atbildu ar pretjautājumu - kāpēc paši krāso, piemēram, blondus? Ja pašam patīk, jāļaujas sajūtai," skaidro dziedātāja.

Viņa pat saņēmusi vēstules no padzīvojušām sievietēm, kuras atklāj, ka sākumā bijušas nedaudz aizspriedumainas pret meitenes stilu, bet, iepazīstot Košo šovā, sapratušas, ka meitene ir jauka, un mainījušas savus aizspriedumus pret jauniešiem ar spilgtu ārieni.

"Sabiedrībā joprojām valda savi stereotipi attiecībā uz cilvēku izskatu, bet nu jau vairs nav tik traki, kā pāris gadus atpakaļ - tagad vairāk vērtē personību, ne ārējo izskatu," novērojusi Košā.

Ik dienas Košajai savu krāšņo matu toni gan atjaunot nenākas; to viņa dara tikpat bieži, cik citas meitenes - kā ataug matu saknes. Agrāk meitene matu krāsu pasūtījusi internetā, taču drīz vien pēc veiksmīgā starta Okartes skatuvē pamanījusi, ka viņas fanu lokā parādās arvien vairāk meiteņu ar tāda paša toņa galvas rotu, bet internetā līdz ar to krāsa vairs nav bijusi nopērkama. Košā ļāvusies talantu šova frizieru ieteikumiem un tagad izvēlas profesionālu spilgto matu krāsu, kas arī labi turas.

"Izvēlos toņus, kas arī tad, kad nedaudz izmazgājas, izskatās labi, piemēram, sarkano, kam apakšā nedaudz oranžīgs. Man, protams, patīk sevi palutināt un nokrāsot matus pie friziera, bet tikpat labi to varu izdarīt arī pati.

Jau maziņa mācēju sev sapīt pilnu galvu ar bizītēm - draugi smejas, ka man ir acis pakausī," stāsta dziedātāja. Pēc šova noslēguma Košā pusi no saviem rozā matiem nokrāsojusi citronu dzeltenā tonī.

"Tagad atkal nagi niez pārmaiņām. Uz pavasari domāju pamainīt matu krāsu - daba mostas, un man arī gribas ko svaigu," stāsta Košā. Viņa spriež, ka ar efektīga toņa matiem turpinās eksperimentēt arī tad, kad trakie jaunības gadi būs aiz muguras.

"Smejos, ka savu trīsdesmit gadu dzimšanas dienu sagaidīšu ar aquagreen toņa matiem. Man liekas forši, ka cilvēki neatkarīgi no vecuma ļaujas trakulībām," stāsta Košā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!