Foto: EPA/Scanpix/LETA
Aizvadītās nedēļas izskaņā daudzviet pasaulē norisinājās par tradīciju kļuvusī savdabīgā zibakcija "No Pants Subway Ride" jeb "Diena bez biksēm metro", kuras ietvaros ļaudis ar plikiem stilbiem lielākajās pilsētās devās izbraucienā ar sabiedrisko transportu.

Kā vēsta ārzemju mediji, akcija ierasti norisinājusies pasaules lielākajās metropolēs – Ņujorkā, Berlīnē, Prāgā, Londonā un citās lielpilsētās.

Foto aģentūrās publiskotie kadri liecina, ka tūkstošiem cilvēku visā pasaulē piedalījušies globālajā stulbingā un, spītējot aukstumam, bez biksēm lepni vizinājušies metro, mulsinot citus pasažierus.

Īpaši daudz akcijas sekotāju atradušies Londonā un Ņujorkā, kur daži ne tikai atkailinājuši ciskas, bet arī par godu šai dienai apvilkuši karnevāla cienīgu kostīmu. Tāpat arī daudzi bija piedomājuši pie tā, lai viņi uz citu fona izceltos ar košām apakšbiksēm un raibām zeķēm.

Jau vēstīts, ka bezbikšu akcijas pirmsākumi meklējami 2002. gadā, kad to aizsāka Ņujorkas komiķu grupa "Improv Everywhere".

Sākotnēji zibakcijā piedalījās vien septiņi cilvēki, kuri neierastā paskatā pārsteidza sabiedriskā transporta lietotājus. Akcijas mērķis bija "muļķības slavināšana", bet gadu gaitā šis pasākums kļuvis par globāla mēroga fenomenu, un savulaik tajā iesaistījās arī rīdzinieki.

"Delfi Izklaide" piedāvā raibu kadru izlasi, kas ļauj novērtēt, kā diena bez biksēm tika aizvadīta Londonā, Ņujorkā, Prāgā un citās lielpilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!