Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Aizvadītās nedēļas izskaņā Parīzē tika aizvadītas īsteni karaliskas kāzas – laulības saitēm vienojās princis Žans-Kristofs Napoleons Bonaparts un austriešu grāfiene Olimpija fon Arko-Cinneberga.

Abu aristokrātu kāzas izpelnījušās pastiprinātu preses un sabiedrības uzmanību, jo viņu mīlasstāstu apvij pārsteidzoša sakritība – Žans-Kristofs ir bijušā Francijas imperatora un karavadoņa Napoleona Bonaparta pēctecis, savukārt grāfiene Olimpija ir Austrijas erchercogienes Marijas Luīzes, kura bija Napoleona otrā sieva, māsas meitas mazmazmazmeita.

Tiesa, kā vēsta izdevums "Business Insider", Napoleona pēctecis ļoti uzsvēris, ka viņam un viņa mīļotajai šī sakritība esot vienaldzīga.

"Tas ir stāsts par mīlestību, nevis pagātnes atblāzma. Kad es satiku Olimpiju, es ieskatījos viņas acīs, nevis dzimtas kokā," pirms kāzām presei norādīja princis.

Pāris iepazinies pirms kāda laika, kad Olimpija studējusi Parīzē. Abi saderinājās šogad maijā.

Uz abu kāzām bija sabraukuši daudzi ietekmīgi ļaudis, tostarp arī dažādu Eiropas karaļnamu pārstāvji. Tā, piemēram, viesu vidū bija arī Lielbritānijas karalienes Elizabetes II mazmeita Jorkas princese Beatrise un viņas līgavainis Edoardo Mapelli Moci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!