Foto: Privātais arhīvs/Katerina Korss
Latviešu dziedātāja Liene Greifāne jau labu laiku dzīvo Krievijā, Piemaskavā. Par situāciju tur pandēmijas laikā viņa stāsta kanāla "STV Pirmā!" raidījumam "Starp mums runājot".

"Mēs esam Piemaskavā. Maskavā ir daudz lielāki ierobežojumi," par lielvalsts cīņu ar Covid-19 pandēmiju teic māksliniece.

"Delfi" jau vēstīja, ka, saskaņā ar oficiālajiem datiem, Krievijā ar koronavīrusu inficēto cilvēku skaits pārsniedzis 220 000 un pēc inficēto skaita Krievija kļuvusi par trešo infekcijas vissmagāk skarto valsti pasaulē. No slimības Covid-19 miruši jau vairāk nekā 2000 cilvēku.

Greifāne skaidro, ka, viņasprāt, lielākā daļa maskaviešu no metropoles ir devušies uz savām ārpilsētas dāčām. Lai pārvietotos, nepieciešama caurlaide. Greifānei Krievijā ir firma, līdz ar to viņa drīkst ar šādu caurlaidi pārvietoties; pēc nedēļas caurlaide jāatjauno.

"Mašīnu ir daudz mazāk. Man vajadzēja braukt cauri Maskavai, mašīnu mazāk, var izbaudīt skaisto pilsētu un nestāvēt šausmīgi garās sastrēgumu rindās," raidījumā "Starp mums runājot" pauž Greifāne.

Piemaskavā viņa dzīvojot blakus mežam, un apkārt redzami daudz cilvēku, kuri vienkārši pastaigājas. Ievērojot distanci un ar maskām uz sejas, uzsver Liene.

Komentējot Valda Meldera pieņēmumu, ka Krievijā koronavīrusu daudzi neuztver nopietni un pieslienas sazvērestību teorijām, dziedātāja norāda, ka tā vis nav. Tā kā īsā laikā reģistrēti tik daudz sasirgušo, cilvēki pandēmiju uztver nopietni. Vecāka gadagājuma cilvēki pat neejot ārā no mājām, viņa teic.
Vairāk par situāciju Krievijā Liene Greifāne pastāstīs šovakar pl. 21:35 kanāla "STV Pirmā!" raidījumā "Starp mums runājot".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!