Foto: Publicitātes foto

TV3 veidotās veiksmes spēles Superbingo vadītāja Krista Pesecka (attēlā), savulaik izmēģinot dažādas diētas, atradusi sev ideālus uztura pamatprincipus – ikdienā viņa gatavo veselīgas brokastis, bet nedēļas nogalēs atļaujās panašķēties ar saldumiem.

"Manuprāt, brokastis ir dienas svarīgākā ēdienreize, un man ir izveidojies savs brokastošanas rituāls. Brokastīs izvēlos vienu no trim variantiem - biezpienu ar klijām un kādu žāvētu augli vai rozīnēm, veselības kokteili vai arī auzu pārslu putru, un, protams, kafiju ar pienu.

Ikdienā izdzeru vismaz divus litrus ūdens, kā arī papildus dzeru tējas. Īpaši esmu iecienījusi piparmētru tēju. Apmeklēju sporta zāli, kur eju gan uz aerobikas nodarbībām, gan izpildu dažādus spēka vingrinājumus trenažieru zālē, kā arī ikdienā daudz staigāju," savus labas figūras noslēpumus sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Krista.

Ar diētām Krista īpaši neaizraujas - tas viss jau izmēģināts tīņu gados, kad tagadējā raidījuma vadītāja bijusi modele. "Gandrīz ikviena meitene kādreiz ir izmēģinājusi kādu diētu, arī es. Diemžēl ar diētām tikai nomocīju organismu, jo viss, ko nometu, pēc tam tāpat atnāca atpakaļ.

Izmēģinot dažādas diētas un redzot to efektu gan īstermiņā, gan ilgtermiņā, esmu nonākusi pie atziņas, ka veselīgs uzturs ir dzīvesveids, kurš katram ir jāizkopj personīgi, ieklausoties savā ķermenī. Katrai meitenei jāatrod sava recepte, kā uzturēt sevi labā formā," spriež Pesecka.

Meitene sākusi studēt dažādu literatūru par veselīgu uzturu, un, ieklausoties savā ķermenī, nonākusi pie secinājuma, ka bieži vien ēšanas paradumus ietekmē nevis vajadzība pēc ēdiena, bet gan vēlme apmierināt savas garšas kārpiņas.

"Balstoties uz pieredzi, esmu atradusi sev vislabāko veidu, kā sevi uzturēt formā - sports, un veselīgs, sabalansēts uzturs," skaidro Krista.

Izskatīgā raidījuma vadītāja uzskata, ka nav arī pareizi pilnībā atteikties no kārumiem, tāpēc pati sev izstrādājusi interesantu sistēmu - darba dienās viņa ēd veselīgi, bet nedēļas nogalē atļaujas sevi palutināt ar dažādiem našķiem.

Lai pēkšņi neattaptos ar liekajiem kilogramiem, Kristai ir sava kontroles metode. "Iesaku ikvienai  meitenei atrast kontrolbikses - tādas bikses, kas der kā uzlietas tad, kad esi savā ideālajā formā. Ja bikses pēkšņi kļūst par šauru, tas ir signāls, ka jāpiedomā pie sava uztura un fiziskajām aktivitātēm," iesaka Superbingo vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!