Foto: DELFI

Ceturtdien, 30. maijā, divpadsmito klašu skolēni visā Latvijā rakstīja matemātikas eksāmenu. Starp viņiem bija arī jaunā dziedātāja un bijusī šova Okartes Skatuve dalībniece Kristīne Šomase (attēlā), kura šogad gatavojas absolvēt vidusskolu - viņasprāt, eksāmens bijis ļoti sarežģīts un nesaprotams.

"Ak, šausmas!! Nošaujiet mani!!! EKSĀMĒNS bija mega sarežģīts," savā Twitter profilā pēc lielā notikuma vīteroja mūziķe.

"Eksāmens bija ļoti grūts. Pirmā daļa likās puslīdz normāla, taču abas pārējās bija sarežģītas. Pēc eksāmena sapratu, ka man laikam nav loģiskās domāšanas. Lasot uzdevuma noteikumus, brīžiem pat likās, ka vārdus nesaprotu.

Tukšas vietas lapā neatstāju un uzrakstīju tik, cik zināju. Eksāmenu nodevu diezgan ātri un izgāju no telpas. Lai gan man matemātika nepadodas, nebiju gaidījusi, ka uzdevumi būs tik sarežģīti," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Kristīne.

Viņasprāt, iepriekšējo gadu matemātikas eksāmeni, kurus skolēni pilda treniņa nolūkos, nav bijuši tik sarežģīti, tādēļ vilšanās sajūta pēc svarīgā darba bijusi vēl lielāka. Dziedātāja nebija gaidījusi, ka pārbaudījums būs tik smags.

"Protams, pirms eksāmena bija satraukums. Tagad ir nepatīkama sajūta, bet, neko darīt, kā būs, tā būs. Es apzinos, ka matemātika nav mana stiprā puse.

Klasesbiedru domas par eksāmenu dalījās - bija tādi, kam šķita elementāri, citi, kam viduvēji un tādi kā es - kam uzdevumi likās ļoti sarežģīti. Laikam jau šī man ir sāpīga tēma.

Nākamajā nedēļā kārtošu psiholoģijas eksāmenu. Katrā ziņā, par savām spējām šajā priekšmetā esmu daudz pārliecinātāka, nekā matemātikā," piebilst Kristīne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!