Foto: LETA
Tuvojoties ziemai, arvien vairāk interesējamies par dažādām veselības uzlabošanas metodēm, to skaitā norūdīšanos, ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem. Savs viedoklis par šo imunitātes uzlabošanas veidu ir arī sabiedrības dāmai Sanitai Kubliņai (attēlā).

”Sitiet mani nost, bet nepiekrītu viedokļiem par bērnu rūdīšanu, un to veidi - prātam neaptverami. Bull shit," savā twitter profilā pikti raksta Kubliņa.

Nedēļas nogalē ”princeses" Sanitas uzmanību pievērsis kāds televīzijas raidījums, kurā vairāki speciālisti dalījās pieredzē par bērnu veselības uzlabošanu un norūdīšanos, lai uzlabotu to imunitāti. Tā kā tuvojas ziema un Kubliņai pašai ir gadu vecs dēliņš, jaunā māmiņa nolēmusi raidījumu noskatīties, tomēr tajā uzzinātais viņu šokējis.

”Raidījumā uzaicinātie speciālisti minēja dažādus paņēmienus, kā norūdīt bērnu, lai uzlabotu tā imunitāti, bet vienīgais, kas man ienāca prātā pēc dzirdētā, bija tas, ka tiek ieteikti ātrākie veidi, kā ne tikai bērnam, bet pat pieaugušajam saaukstēties," sarunā ar DELFI Izklaide sašutumā dalās Kubliņa.

”Piemēram, ieteikums gan ēdienus, gan dzērienus lietot uzreiz pēc to izņemšanas no ledusskapja man šķiet absurds! Pat par sevi varu teikt, ka, ja iedzeršu pienu, kas ņemts pa taisno no ledusskapja un nav pastāvējis istabas temperatūrā, tad uzreiz tikšu pie sāpoša kakla un aizsmakuma, lai gan neesmu slimojusi kādus septiņus vai astoņus gadus un man ir stipra veselība.

Protams, pret bērniem nav jāizturas kā pret jēlām olām, tomēr pret ārējās vides kairinājumiem tie būs krietni jutīgāki nekā pieaugušie.

Vēl viens, manuprāt, muļķīgs ieteikums bija bērnus neģērbt vairākās kārtās, dodoties ārā, jo visi siltumu vai aukstumu sajūt vienādi, un to, vai bērns nav nosalis, var noteikt nevis pēc rokām vai deguna, bet skausta," stāsta Kubliņa.

Sanita atklāj, ka šim apgalvojumam pilnībā nepiekrīt, jo viņas dēlam jau no laika gala patīk siltums, un arī pati ir ļoti salīga.

”Pirmais, kas liecina par to, ka esmu nosalusi, ir tieši rokas vai kājas. Tādēļ uzskatu, ka arī, ejot ārā, nenāks par sliktu bērnam uzvilkt lieku džemperīti, pret ko raidījumā uzaicinātie viesi gan iebilda. Pieņemu, ka citi bērni noteiktā temperatūrā jutīsies labi, bet zinu, ka manam būs par vēsu.

Ar šo sašutumu, protams, nevēlos apgalvot, ka esmu gudrāka par ārstiem. Dažus no viņu ieteikumiem ir vērts izmantot, bet iepriekš minētie man gan šķiet nepieņemami.

Un mani uztrauc ārstu vispārināšana, jo ir māmiņas, kas uz viņu viedokli paļausies un šos drastiskos paņēmienus pielietos ikdienā. Svarīgi ir spēt atrast zelta vidusceļu, jo ne visiem derēs viena recepte," mudina Kubliņa.

Pati māmiņa savu dēlu saudzīgi rūda jau kopš zīdaiņa vecuma, katru dienu dodoties garās pastaigās un reizi pa reizei ļaujot paskraidīt basām kājām pa mājām. Tāpat tiek izmantotas arī vasaras, kad ģimene atpūšas pie ūdeņiem. Bet, ja kāds no mājiniekiem, kas ar dēlu kontaktējas, ir nedaudz apslimis, mājās tiek izkarinātas ķiploku krelles, uz neilgu laiku tās apliekot ap kaklu arī dēlam.

”Protams, neesmu daudzbērnu mamma ar gadiem ilgu pieredzi, tomēr uzskatu, ka šie paņēmieni ir veselīgi, un, tā kā Dominiks neslimo, redzu, ka tiem ir arī rezultāti," nosaka Kubliņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!