Foto: DELFI

Šonedēļ Jūrmalā notiek jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis 2013, un, lai gan koncerti tur sākas vakaros, rosība Dzintaru koncertzālē valda visu dienu, jo mākslinieki gatavojas saviem iznācieniem.

Jau ierasts, ka Jaunā viļņa mēģinājumos valda ļoti brīva un nepiespiesta gaisotne - Krievijas šovbiznesa pārstāvji ne tikai centīgi izmēģina vakara numurus, bet arī jokojas un izmanto ne tik biežo iespēju pačalot ar sen nesatiktiem kolēģiem.

Tāpat, dodoties uz mēģinājumiem, skatuves mākslinieki īpaši nepošas - parasti tiek izvēlēts ērts ikdienas apģērbs, mati tiek vienkārši savākti vienkopus un arī grims tiek pietaupīts vakaram.

Otrdien, 23. jūlijā, Dzintaru koncertzāles skatuvi izmēģināja arī Laima Vaikule, kuru paviršāks vērotājs iesākumā pat varēja nepamanīt - dziedātāja bija tērpusies lietusmētelī ar kapuci, no kura atbrīvojās tikai, kāpjot uz skatuves, un cepurē ar nagu, kā arī bezformīgā kombinezonā.

Tāpat Dzintaru koncertzālē rosījās Krievijas estrādes leģenda Josifs Kobzons, kurš mēģinājumu apmeklēja tikpat rūpīgi safrizēts un nogrimēts, kādu skatītāji viņu pieraduši redzēt jau daudzus gadus, un citi Jaunā viļņa mākslinieki, kā arī konkursanti.

Jau vēstīts, ka šogad par Jaunā viļņa galveno balvu cīnīsies 16 dalībnieki no 12 pasaules valstīm, un pirmajā konkursa dienā 24. jūlijā viņi stingrās žūrijas simpātijas mēģinās iekarot ar pasaules hitiem savā interpretācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!