Foto: F64

Aizvadītajā nedēļā skandalozais pašmāju erotisko fotogrāfiju meistars Aleksandrs Sokolovs nāca klajā ar drosmīgu paziņojumu: vīrieši ar maziem dzimumlocekļiem cieš no zemas pašapziņas, kā arī cīnās ar virkni kompleksu.

Atsaucoties uz Sokolova novērojumiem, kas izdarīti publiskās dušas telpā, analizējot kailu vīriešu uzvedību, DELFI Izklaide sazinājās ar seksoloģi Ritu Lasmani (attēlā), lai noskaidrotu profesionāles viedokli par šo jutīgo tēmu.

"Tā patiešām ir taisnība. Vīrieši, kuru locekļi neereģētā stāvoklī izskatās lielāki, gan ikdienā, gan vietās, kur uzturas kaili citu vīriešu klātbūtnē, piemēram, sporta zāles dušās, uzvedas krietni pašpārliecinātāk un bravūrīgāk par vīriešiem, kuru locekļi neuzbudinātā stāvoklī ir mazāki.

Tādējādi viņi psiholoģiski jūtas brangāki un spēcīgāki par pārējiem, lai gan, sasniedzot erekciju, dzimumlocekļu izmēru starpība, iespējams, izlīdzinātos, tiem kļūstot vienādi lieliem.

Būtiski, ka locekļa lielums vai apkārtmērs īpaši neietekmē mīlēšanās kvalitāti, tomēr tas noteikti ir viens no lielākajiem vīrieša pašapziņas rādītājiem," sarunā ar DELFI Izklaide Sokolova fiksētās īpatnības apstiprina Lasmane.

"Daļa vīriešu šo apgalvojumu gan noliedz, paužot sašutumu, kā arī uzsverot, ka viņi nekad neblenž uz citu plikumiem. Tomēr daba to ir tā iekārtojusi, ka gan vīrieši, gan sievietes sava dzimuma pārstāvju dotumus tomēr slepeni aplūko.

Tas notiek neapzinātā līmenī, un vīrieši šādi sevi salīdzina ar citiem dzimtes brāļiem - līdzīgi, kā tas notiek dzīvnieku pasaulē, kur tēviņi savus sugas brāļus novērtē pēc to dzimumorgānu iespaidīguma, nosakot savstarpējās konkurences iespējas," skaidro seksoloģe.

"Protams, loceklis var būtiski ietekmēt vīrieša pašvērtējumu, radot jau minētos kompleksus, tomēr esmu novērojusi arī gadījumus, kad problēma eksistē tikai vīrieša galvā.

Respektīvi, ar viņa dotumiem viss ir kārtībā, tomēr cilvēks pārdzīvo un uzskata, ka izmērs ir par mazu, tā mokoties ar zemu pašapziņu un nepilnvērtības sajūtu. Tieši tādēļ jau Amerikas Savienotajās Valstīs dzimumlocekļu palielināšanas industrija arī plaukst un zeļ," smej Lasmane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!