Foto: Privātais arhīvs
Starp latviešu daiļavām netrūkst tādu, kuras sevi apliecina ārpus dzimtās zemes robežām notiekošos skaistumkonkursos. Viņu pulciņam pievienojusies arī studente Daniela Gods-Romanovska.

Kā "Delfi Izklaidi" informēja pati Daniela, 20. decembrī Kambodžā norisinājās "World Miss University" skaistumkonkursa fināls, kurā viņa pārstāvēja Latviju. Sīvajā sacensībā Danielai izdevies iegūt otro vietu, kā arī titulu "Mis Tikums".

Konkursā šogad piedalījušās 82 dalībnieces, kuras vērtēja dažādās kategorijās, piemēram, talantu šovā un diskusijās ne tikai par mieru visā pasaulē, bet arī par tādām problēmām kā globālā sasilšana un medicīnas jomas attīstīšana.

"Atceros, ka izdzirdēju savu numuru un nespēju tam noticēt. Galvā bija simts un viena doma, bet pēkšņi jau biju skatuves vidū ar lielu smaidu sejā. Taču tad pamanīju, ka viena no galvenajām organizatorēm māj ar rokām, un sapratu, ka kaut kas nav kārtībā. Sekundi pēc tam iedomājos, ka varbūt vakara vadītāji sajauca numuru. Nodomāju, ka nu vairs neko, tagad jāstāv un jāsmaida, lai kas arī notiktu. Tad pēkšņi ieraudzīju, ka organizatore ir uz skatuves un kaut ko cenšas paskaidrot vakara vadītājiem. Turpināju smaidīt, bet galvā jau gudroju, kā graciozi pagriezties un doties atpakaļ, ja nu tomēr vadītāji sajauca numuru.

Foto: Privātais arhīvs
Taču beigās izrādījās, ka tika nosaukts nepareizais cilvēks, kuram vajadzēja mani kronēt," par piedzīvotajām emocijām vēsta Daniela, kura ir Kentas Universitātes politikas un starptautisko attiecību otrā kursa studente.

"Biju neizsakāmi priecīga un lepna, ka esmu godam pārstāvējusi Latviju!

Taču der atcerēties, ka kronis ir tikai kronis. Galvenais ir tituls, kas ir kā platforma, kura atļauj tev būt sadzirdētai. Esmu priecīga, ka mans vēstījums par to, ka ir nepieciešami uzlabojumi veselības aprūpes jomā, tika sadzirdēts. Jo tomēr cilvēki slimo visās pasaules malās, taču pieeja aprūpei daudzās valstīs ir apgrūtināta.

Foto: Privātais arhīvs
Arī es pati cenšos šo situāciju vērst par labu ne tikai ar vārdiem, bet arī ar darbiem, izstrādājot stārtapu, kas cilvēkiem ļautu vieglāk piekļūt rehabilitācijas procesam, kā arī turpināt to mājas apstākļos," savus mērķus atklāj Daniela.
Skaistumkonkurss "World Miss University" norisinās jau kopš 1986. gada, un tajā piedalās studentes no visas pasaules.
Foto: Privātais arhīvs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!