Foto: Privātais arhīvs
Tiem tautiešiem, kuri, sekojot vispārējai dzīvesstila tendencei, izlēmuši beidzot doties uz sporta zāli un iegūt ideālu augumu, vēl viens lielisks variants trenera izvēlei – muskuļotais Pēteris Rumpis (attēlā). Treneris atzīst, ka ir apsēsts ar sava izskata uzlabošanu un kāri tver visu informāciju par jaunumiem fitnesā.

Sporta portālam motivation.lv Rumpis atklājis, ka savas fitnesa gaitas uzsācis laukos Rembatē, nelielā treniņu zālītē. Iepriekš viņš bija izmēģinājis dažādus sporta veidus, bet nekas tā īsti nav gājis pie sirds.

"Kad pirmo reizi iegāju svaru zālē, man bija aptuveni 15 gadi. Nedaudz pacilāju svarus un sapratu, ka laikam esmu atradis īsto sporta veidu. Tad man vēl nebija izpratnes, ko es tur darīšu, bet ar draugiem kopā sākām. Pēc gada jau "spiedu" 100 kilogramus, par ko visi bija pārsteigti," intervijā motivation.lv stāsta Rumpis.

Puisis bijis tik talantīgs, ka pēc pusotra gada treniņiem jau varējis ar labiem panākumiem piedalīties Latvijas čempionātā spiešanā guļus. Tā sācies Rumpja lielais sacensību laiks.

"Pēdējais gads bija īpaši veiksmīgs. Es cītīgi gatavojos Latvijas čempionātam spēka trīscīņā, un tas viss atmaksājās. Pirmajās sacensībās izpildīju sporta meistara kandidāta normatīvu, tā bija tālākā motivācija trenēties vēl smagāk.

Kad gatavojos Latvijas čempionātam Ķīpsalā, es teicu, kad tā būs mana pēdējā trīscīņa. Kad man jautāja kāpēc, atbildēju, ka esmu pārāk apsēsts ar savu izskatu, un zinu, ka fitnesā es sasniegtu vēl vairāk," godīgi atzinies Rumpis, kurš stingri izlēmis tagad savas gaitas turpināt tikai fitnesā.

Mācīšanās par treneri pēc skolas pabeigšanas bijusi tikai loģiska izvēle. Tagad Rumpis ne tikai palīdz citiem tikt pie sapņu augumiem, bet arī piestrādā pie basketbolistu fiziskās formas un gatavo sacensībām poverlifterus. Treniņi ir reizē Rumpja darbs un hobijs - arī brīvo laiku viņš pavada, interesējoties par jaunumiem fitnesa pasaulē.

"Brīvo brīžu ir maz, lielāko dienas daļu es pavadu fitnesa klubā, bieži no paša rīta līdz pat vēlam vakaram. Tajā laikā, kad nestrādāju, es dodos diendusā. Tā vislabāk var atjaunot spēkus, lai varētu izturēt pilnu dienu.

Domāju dažādas shēmas treniņu procesam un uzturam, ļoti daudz lasu un cenšos dažādas metodes samiksēt pēc iespējas labāk," par brīvā laika aktivitātēm stāsta Rumpis. Brīvajā laikā un vasaras periodā viņš labprāt iepazīst un izmēģina dažāda veida sporta klubus visur Latvijā, nesmādējot arī vienkāršas lauku treniņzāles.

Rumpis atklāj, ka treniņiem īpaši iecienījis "pagrabus ar naidīgāku atmosfēru". Rumpis aktīvi interesējas arī par jaunumiem veselīga uztura pasaulē.

"Kad vēl nodarbojos ar poverliftingu, tad, kā saka, ēdu visu, kas krīt pa rīkli lejā.  Īpaši veselīgi nebija, pārsvarā lielā daudzumā makaroni, kartupeļi, daudz saldumu, kūkas, bulciņas, jo tas bija man vajadzīgs un arī strādāja.

Kopš esmu ļoti nopietni pievērsies fitnesam, sekoju līdzi uzturam. Pat tad, kad ēdu ļoti tīri, ik pa divām nedēļām taisu čītmīlu, tur gan es nedaudz panašķojos," par savu režīmu stāsta izcilā auguma īpašnieks.

Katras nedēļas beigās Rumpis atļaujas palutināt sevi ar kādu našķi, visbiežāk tā ir viņa iecienītā pica. Rumpja nākotnes plānos ietilpst turpināt aktīvas gaitas fitnesā, arvien uzlabojot savas ķermeņa aprises un rezultātus sacensībās.

"Man tāds neliels sapnītis bija dabūt PRO karti kā muscle model vai arī kādā citā kategorijā. Līdz tam ir ļoti tāls ceļš ejams, bet zinu, ka ar savu attieksmi pret darbu un sportu, es to spēšu paveikt. Galvenais ir censties un turpināt strādāt ar sevi tikpat smagi," iedvesmas pilns ir Rumpis.

Vairāk par Rumpja dzīvesstilu vairāk uzzināt, kā arī pieteikties pie viņa uz treniņiem var viņa Facebook lapā vai apmeklējot viņa komandas Team Fisher fanu lapu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!