Foto: Privātais arhīvs
Pirms nedēļas vēstījām, ka multitalantīgais brazīlietis Felipe Gabriels Ksavjers spiests pamest Latviju, jo kļuvis neiespējami nokārtot visus dokumentus, lai oficiāli turpinātu dzīvot Latvijā. Tobrīd neskaitāmi padomdevēji teica: apprecies taču ar savu latviešu meiteni! Kā noskaidrojis izdevums "Privātā dzīve", meitene viņu pametusi, tāpēc kāzas nav iespējamas.

Sešus gadus Felipe Gabriels ar studentu vīzu dzīvoja Latvijā. Te viņš apguva latviešu valodu, kļuva atpazīstams sabiedrībā, kā arī atrada savu mīlestību – latviešu meiteni Rēziju.

Pēc tam, kad influenceris emocionālos video vēstīja, ka spiests aizbraukt, jo vairs nedrīkst uzturēties Latvijā, cilvēki sociālajos tīklos rekomendēja viņam vienkārši apprecēties ar Rēziju, tādējādi paliekot mūsu zemē. Taču nu noskaidrojies, ka vienlaikus ar uzturēšanās atļaujas beigām beigušās arī viņa attiecības ar mīļoto.

Felipe žurnālam "Privātā Dzīve" skaidro, ka tas noticis pirms nedēļas. Pēdējā laikā influenceris bijis pārāk aizrāvies ar projektiem un meitenei veltījis par maz laika, attiecības atstājot novārtā. Rēzija ar to nav bijusi mierā un paziņojusi, ka attiecības vēlas izbeigt. Felipe gan vēl saglabā cerības atgūt mīļoto un varbūt kāzas tomēr nosvinēt. Abi jaunieši saziņu nav pārtraukuši.

Pēc paziņojuma, ka Latvijā ar katru gadu kļūst arvien neiespējamāk sakārtot dokumentus, lai šeit turpinātu dzīvot, Felipe devās uz Dubaiju, kur šobrīd notiek "Expo" izstāde un klāt bija arī Valsts prezidents Egils Levits. Ar Levitu Felipem tur tomēr neizdevās satikties. Felipem gan ir informācija, ka viņa bēdu stāsts ar uzturēšanās atļauju esot nonācis arī līdz Levitam.

Kāpēc tad īsti slavenais brazīlietis bijis spiests pamest Latviju? Izrādās, ar viņa studenta vīzu strādāt drīkst tikai pusslodzi, taču Felipem bijis labs piedāvājums pilnas slodzes darbā. Studenta vīzu viņš nepagarināja un cerējis uz darba vīzu. Puisis devies uz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi kārtot formalitātes, bet tur radušies pārpratumi. Pa to laiku beidzies termiņš viņa studenta vīzai, līdz ar to uzturēties Latvijā oficiāli viņš vairs nedrīkst.

Felipe gribētu iegūt Latvijas pilsonību, bet, kā saka viņš, "ierēdņi vienmēr atrod, kur piesieties". Viņa problēmu atrisināt nespējot arī birokrātiju zinoši draugi, raksta "Privātā Dzīve".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!