Foto: Privātais arhīvs

Par Latvijas selfiju karalieni kronētā Santa Čerņevska (attēlā) izrādās ir ne tikai skaista, bet arī draudzīga un izpalīdzīga būtne. Viņa godīgi atzīstas faniem, ka karjeras sākumā pieļāvusi ne vienu vien kļūdu selfiju taisīšanā, un gatava dalīties ar populārākajiem misēkļiem, lai tauta varētu no tiem izvairīties un nācijas pašbildītes kļūtu arvien kvalitatīvākas.

"Bildēties, manuprāt, var visur, kur vien sirds iekāro. Protams, visbiežāk tie ir kādi skaisti skati vai vietas. Bet mani īstenībā jau vairs maz kas iespaido. Dzīvē tiešām ir tādi notikumi un skati, kuros ir tik labi, ka nevēlies tagad ņemt telefonu un to visu bildēt.

Labāk selfijus taisīt tā mierīgi - mājās, standartā - pie spoguļa," DELFI Izklaidei noslēpumu atklāj Latvijas selfiju karaliene. Arī viņai pašai pašbildītes vislabāk tīk taisīt mājās. Tas, pirmkārt, ir omulīgāk, jo mājās pie spoguļa neviens netraucē piekārtoties un mēģināt vēl un vēl, kā arī vienmēr vari būt drošs, ka būs labs apgaismojums.

Ikvienu kādreiz dzīvē noteikti ir pārņēmusi sajūta, kad ļoti, ļoti gribas iemūžināt sevi klubiņa atejas spogulī. Kā nekā - uz ballīti ejot, mēs vienmēr esam skaisti saposušies. Santa iesaka nepieļaut šo kļūdu un labāk selfiju uztaisīt jau laikus - mājās, pirms iziešanas uz klubu.

"Klubs nav tā labākā vieta, kur bildēties. Man tādu bilžu gandrīz nav, jo tur nav ne normāls apgaismojums, ne kas. Man klubā negribas bildēties, tikai dejot un dejot. Telefonu tur, var teikt, nevelku ārā," pieredzē padalās selfiju meistare.

Arī karaliene mēdz kļūdīties - Santa godīgi atzīstas, ka viņas lielākā kļūda selfijos labu laiku bijusi nepareiza fona izvēle. "Tagad es cenšos vairs nefotografēties tualetē, jo tiešām - tas ir smieklīgi.

Bet arī ļoti daudzas slavenības pieļauj to pašu kļūdu! Jo, nu, cilvēki - nav jāskatās uz podu vai dušu! Galu galā es fotografēju sevi! Ja es gribētu visiem parādīt savu vannasistabu, tad es vienkārši to nobildētu bez sevis," skaidro Santa.

Kā vēl vienu tipisku amatieru kļūdu Santa min pārspīlēšanu ar filtriem, ievietojot selfiju sociālajos tīklos. "Ja bilde iznāk laba un kāds grib ar tevi satikties, tu dzīvē atnāc, bet viņš tevi vispār neatpazīst! Es no zēniem esmu bieži šādus stāstus dzirdējusi.

Paldies Dievam, man pašai tā nav gadījies, jo es ar filtriem īpaši neaizraujos," šausminās Santa. Tāpat viņa neatbalstot populāros kailselfijus. "Neatbalstu bildes, kur meitenes taisa selfiju puskailas un rāda visiem savas ķermeņa daļas. Tas īstenībā nemaz nav interesanti! Bet katrs dzīvo, kā grib," savu viedokli pauž pašbildīšu eksperte.

Santa spriež, ka mūsdienu tendence taisīt selfijus liftos un tualetēs ir vienkārši tāds modes vilnis. "Mēs, cilvēce, esam tik ļoti apmāti ar tām jaunajām tehnoloģijām, ka laikam nevaram iedomāties dzīvi bez šīm iespējām, kas mums ir. Tikko paliek garlaicīgi, kaut kas jādara, jāpaņem telefons, jānobildējas, kā es šodien izskatos, lai visi redz, kā esmu saģērbusies un ko pašlaik daru.

Šī ir vienkārši modes tendence - tu pats sev patīc un kaifo no tā, bildē sevi visur, pat īsti nedomājot par vietu, galvenais ir spogulis. 

Spogulī mēs vienmēr redzam sevi - kā izskatāmies, ko var pielabot, kādu filtru labāk uzlikt, kā matus piekārtot," aktualitāti analizē eksperte. Viņa pati kā selfiju karaliene nevar atļauties publicēt sociālajos tīklos šādu tādu aši liftā uzņemtu bildīti.

"Es bildēšos, kamēr sanāks, manuprāt, ideāla bilde, kamēr man viņa tiešām patiks. Es ilgi kārtošu matus, piekrāsošos vai tieši otrādi - kaut ko noņemšu, bet manām bildēm ir jābūt labām un cienīgām, lai tās varētu skatīties sabiedrība un mani sekotāji.

Vēl ilgi pēc tam, kad publicēju bildi, es uz to skatos un analizēju, kur varētu labāk, kas pietrūkst. Pret sevi esmu ļoti kritiska, bet citu cilvēku bildes es tā nekritizēju. Ja redzu, ka laba bilde, vienkārši lieku "like"," savu nopietno pieeju lietai atklāj Santa. 
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!