Foto: Privātais arhīvs

Simpātiskā Santa Čerņevska (attēlā), kura ar loģiskiem argumentiem paskaidrojusi, kāpēc Latvijas selfiju karalienes tituls pienākas tieši viņai, par veselīgu konkurenci tikai priecājas. Tāpēc Santa gatava dalīties ar Latviju savos īpašajos selfiju uzņemšanas trikos, drosmīgi atklājot savu "firmas noslēpumu".

"Sagatavoties selfijam īpaši nevajag, to var kvalitatīvi uzņemt pat tad, ja nav uztaisīta vakara frizūra un uzlikts grims. Ļoti daudz kas ir atkarīgs no laba apgaismojuma, un ļoti svarīgi vispār ir tas, cik cilvēks ir fotogēnisks," sarunā ar DELFI Izklaidi galvenās vadlīnijas labam selfijam atklāj Santa.

Lai gan arī ikdienišķā vidē un ar mājas apģērbu mugurā var izdoties izcila pašbildīte, Santa pati vienmēr pirms selfija uzņemšanas cenšas nedaudz uzkrāsoties un piekārtot matus, lai efekts ir vēl labāks. Santa ir par dabiskumu arī šajā jomā, tāpēc iesaka neaizrauties ar dažādiem foto filtriem.

"Tie gan nedaudz uzlabo visu skatu, bet neiesaku ar to aizrauties, jo dzīvē jau ir savādāk. Es cenšos likt bildes bez apstrādes vai arī ar ļoti minimālu apstrādi, lai nevarētu saprast atšķirību," skaidro eksperte.

Meitene godīgi atzīst, ka arī viņai piemīt tendence selfija uzņemšanas laikā iekost vaigus un izveidot tā saukto "pīļlūpja" grimasi. "Man tas ir tik ļoti jau pierasts, ka es pat tā smaidu. Bet ja to vēlas darīt, tad tas ir jādara baigi dabīgi un profesionāli jāpieiet pie šīs lietas.  Man jau skills ir.

Bet reizēm paskatos dažu citu meiteņu bildes un, kad viņas tā dara, tas izskatās nenormāli šausmīgi! Es brīnos, un tad sāku sevi novērot - vai man ir tāpat? Un jā, dažās bildēs tiešām ir drausmīgi, bet pieredze jau nāk ar laiku, un man sanāk arvien labāk," savas kļūdas atzīt nebaidās selfiju karaliene.

Iesācējām, kuras vēl tikai apgūst īpašo "pīļlūpja" tehniku, Santa iesaka neriskēt, bet labāk izcelt vaigu kaulus un lūpas, pareizi lietojot kosmētiku. "Ja patīk tās lielās lūpas un izteikti vaigu kauli, tad var vienkārši uztaisīt košu grimu.

Lūpas jāapvelk ar zīmuli un jānokrāso ar piemērotu lūpu krāsu. Vislabāk - miesas krāsas tonī, tas izskatās dabīgāk. Tad kārtīgi ietonē vaigus un bildē, cik vien var. Tad ar vienkāršiem filtriem apstrādā, un sanāk ļoti labi, vismaz man tā ir sanācis.

Pēc tam neviens nepiesienas, ka tas ir "duck face". Tieši otrādi - man draudzenes sāka rakstīt vai esmu lūpas palielinājusi.  Kā esmu pamanījusi, gandrīz visas meitenes tā dara - iztiepj lūpas ievelk vaigu kaulus. Bet ja patīk - kāpēc ne?

Zinu ļoti daudzas meitenes, kurām, taisot bildes, lūpas un vaigi automātiski ieņem attiecīgo pozu. Un ja labi izskatās - vienalga, ka tas skaitās stulbi," smiešanos par "pīļlūpjiem" vērā neņemt mudina selfiju karaliene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!