Foto: Privātais arhīvs
Kamēr daļa tautas turpina spriedelēt par to, kā aizrautība ar fitnesu ietekmē cilvēku savstarpējās attiecības, Juta un Gints Valdmaņi (abi attēlā) ir spilgts piemērs tam, ka šī ietekme ir pat ļoti pozitīva. Precētais pāris sportojis pat savā kāzu ceļojumā, un fitnesa zāle abiem ir vēl viena vieta, kur izrādīt atbalstu un rūpes vienam par otru.

"Attiecību sākumā Gints bija vienīgais sportiskais no mums abiem. Pirms satiku viņu man bija pāris mēģinājumi nodarboties ar sportu, bet vienmēr bija kāds aizbildinājums vai slinkums turpināt iesākto," DELFI Izklaidei atklāj Juta.

Savu ceļu fitnesā viņa sākusi tikai pēc satikšanās ar nākamo vīru. Juta gan uzver, ka sportiskais mīļotais viņu nekad nav spiedis iet uz fitnesa zāli. Tā bija pati Juta, kura, redzot vīra aizrautību, izlēmusi arī pati izmēģināt vairāk pasportot.

"Sāku pamazām - ar skriešanu. Lēnām pārgāju uz sporta zāli. Gints veltīja ļoti daudz laika, lai iemācītu man pareizu tehniku vingrinājumiem un pareiza uztura principus. Ēst veselīgi ikdienā man iemācījusi mana mīļā mamma, bet Gints man salika visu pa plauktiņiem - cik, ko un kad vajag ēst cilvēkam, kurš sporto," atceras Juta, kuras augums nu jau var kalpot par iedvesmas avotu citām meitenēm.

Pāris nepiekrīt pēdējā laikā mēdijus pāršalkušajām slavenību atziņām par to, ka pārlieka aizrautība ar fitnesu bojā attiecības. Gluži otrādi - sports ir vēl viena patīkama kopīga nodarbe, kas tikai nostiprina Valdmaņu attiecības.

"Atceros, kad bijām savā kāzu ceļojumā, pat tad divas reizes dienā gājām sportot. Arī nesen esot Amerikā, vairākas reizes ceļojuma laikā apmeklējām sporta zāli. Sports palīdz izlādēt negatīvo enerģiju, un tā netiek izgāzta pret otru cilvēku.

Mūsuprāt, jo vairāk lietas saista divus cilvēkus, jo stiprāka ir viņu savienība," spriež Valdmaņi. Juta piebilst, ka viņas vīrieša rūpēšanās par savu veselību un augumu neļauj atslābt arī viņai. Tādā veidā pāris viens otru motivē, iedvesmo un otra pozitīvai piemērs otram sniedz papildus enerģiju.

"Man ļoti patīk, ja laikā, kad trenējos, vīrs atrodas kaut kur sporta zālē. Uzreiz liekas psiholoģiski vieglāk trenēties. Citreiz vīrs pienāk klāt un parāda kādu jaunu vingrinājumu - tas ir tik jauki.

Gints mani brīžiem pamudina pamocīt sevi vairāk, nekā pašai gribas. Bet, manuprāt, mums īsti otra cilvēka mudināšana nav vajadzīga, jo sports ir neatņemama dzīvesveida sastāvdaļa. Man tas ir  kļuvis tāpat kā izmazgāt matus - vismaz reizi divās dienās tas ir jādara un punkts, citādi fiziski un emocionāli nejūtos labi.

Bieži ceļos jau pussešos no rīta, lai septiņos jau būtu sporta zālē. Tad jau pašā dienas sākumā man ir padarīta darba sajūta, " par sevis un otra iedvesmošanu stāsta Juta.

Ik pa laikam pāris uztaisa kopīgus treniņus, taču lielākoties iztiek ar viens otra motivēšanu, esot kopā vienā fitnesa zālē, jo Gints tomēr ir daudz spēcīgāks un viņam vajadzīga sava programma. Savukārt Jutas mērķis nav kļūt par stiegrainu muskuļu kalnu - viņai sports ir vēl viens veids, kā izcelt savu sievišķību, uzturot slaidu vidukli, stingras kājas un apaļu dupsi.

"Gribu izskatīties skaista arī pēc 20 un 30 gadiem, un sports ir viens no faktoriem kas to ietekmē," uzskata Juta. Pāra dzīvē sportam ir tik pašsaprotama loma, ka abi pat nespētu iedomāties, kā tas būtu, ja otrs vairs nesportotu.

Taču Juta un Gints uzsver, ka ne jau fitness ir tas, ka abus tur kopā - tas ir tikai kā papildinājums abu kopīgajām interesēm un aktivitātēm. Ja arī kāds no abiem kādreiz pieņemtu lēmumu nesportot, tas neizjauktu attiecības - abi saprastu un atbalstītu šādu otra izvēli.

"Attiecībās atbalsts un sapratne ir viena no svarīgākajām lietām, bez tām attiecībām nav nākotnes," uzskata simpātiskais Valdmaņu pāris.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!