Foto: DELFI

Aizvadītās nedēļas nogalē elitārais cigāru klubs Churchill Club atzīmēja savu desmit gadu pastāvēšanas jubileju, smalkās svinībās pulcējot pašmāju un ārvalstu prominences. Pie ieejas klubā un līdz ar to arī šajā ballītē var tikt tikai paši smalkākie sabiedrības krējuma pārstāvji.

Pasākuma tematika bija Vasaras vakars Alpos, un tas norisinājās jaunā Pierīgas arhitektūras pērlē - kompleksā Doles Park Lodge, Daugavas krastā iemūžinot Alpu kalnu pakājes ciematiem raksturīgo burvību.

Paša jubilāra - cigāru kluba - mājvieta gan ir Vecrīgā, taču precīzāku tā adresi kluba pārstāvji vēlas paturēt noslēpumā, jo šis ir slēgts klubs, kurā iekļūt var tikai ar kluba biedru rekomendācijām. Viens no kluba dibinātājiem ir Trasta komercbankas lielākais akcionārs Igors Buimisters.

Kluba biedru vidū ir daudzi pazīstami politiķi un biznesmeņi - cigāru mīļotāji. Viņiem klubs kļuvis par sava veida mājvietu, kur var iegriezties jebkurā brīdī, lai satiktos lietišķā sarunā vai vienkārši tāpat izkūpinātu pa cigāram.

Klubs draudzējas ar vairākiem Eiropas cigāru klubiem, kuru biedri, ierodoties Rīgā, izmanto visas privilēģijas, lai netraucēti apmeklētu klubu. Arī jubilejas pasākumā Doles salā bija ieradušies viesi no Maskavas Cigar Clan, tostarp pats kluba prezidents Artašess Širikjans.

Viesus sagaidīja kluba prezidents Ēriks Babičevs. Viesu vidū bija Emanuils Vitorgans, Igors Buimisters, Aleksejs un Jelena Šeņini, Valērijs Maligins, Jānis Dāvis, Valdis Birkavs, Maija Silova, Elvīra Erlecka un citi pazīstami cilvēki.

Pie katras kompleksa Doles Park Lodge ēkas viesus sagaidīja tai Eiropas valstij raksturīgā mūzika, uzkodas un dzērieni, kuras Alpu reģiona arhitektūra pārstāvēta šīs būves celtniecībā. Tā bija lieliska iespēja vienā vasaras vakarā vienlaicīgi pabūt gan Itālijā, Šveicē un Francijā, gan Austrijā un Vācijā.

Viesi baudīja Alpu virtuvi restorāna Montreux izpildījumā, uzkāpa Matterhorn - cigāru smēķēšanas tornī, un piedalījās dažādās Alpu ciematiņiem raksturīgās izklaidēs. Vakara gaitā uz skatuves kāpa dažādas mūzikas grupas, bet svētkus noslēdza krāšņs salūts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!