Foto: Reuters/Scanpix/LETA/AFP/Scanpix/LETA
Aizvadītās nedēļas izskaņā atklāta ASV prezidenta Donalda Trampa laulātās draudzenes Melānijas Trampas pirmā skulptūra. Tā izstādīta bijušās modeles dzimtajā pilsēta Slovēnijā un jau izpelnījusies ļoti pretrunīgu vērtējumu.

Melānijas statuja dabiskā lielumā piektdien, 5. jūlijā, tika atklāta viņas bērnības pilsētā Sevnicā. Kā vēsta raidsabiedrība CNN, vides objekta autors ir Berlīnē dzīvojošais amerikāņu mākslinieks Breds Daunijs, kura ideju ar motorzāģi realizējis slovēņu mākslinieks Alekss Zupevcs.

Daunijs īpaši uzsvēris, ka koka statuja Sevnicā esot pasaulē pirmā Melānijas Trampas skulptūra.

Vietējie jau steiguši novērtēt koka skulptūru, kurā Melānija atveidota, iedvesmojoties no Donalda Trampa inaugurācijas dienas 2017. gadā, kad pirmā lēdija bija ģērbusies zilā kostīmiņā, un vides objektu iemūžinājuši ar preses fotogrāfi.

Ekstravagantā skulptūra izpelnījusies ļoti pretrunīgus vērtējumus. Tā, piemēram, kāds vietējais aģentūrai "Reuters" norādījis, ka mākslinieks ļoti ilgi strādājis pie statujas izveides, tomēr tā neatainojot Melānijas patieso daili.

Savukārt citi pauduši nostāju, ka skulptūra esot klaja necieņas izrādīšana, bet vēl kāds zili nokrāsoto koka veidojumu salīdzinājis ar pasaku tēlu Smurfeti.

"Es pilnībā saprotu, kāpēc cilvēkiem šķiet, ka skulptūra nepavisam neataino viņas fizisko skaistumu," tikmēr aģentūrai AFP norādījis idejas autors, piebilstot, ka skulptūra, viņaprāt, esot "absolūti skaista".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!