Foto: Privātais arhīvs

Vasarā, kad cilvēki dodas uz pludmali un gozējas saulītē, tērpušies peldkostīmos, svarīgi, lai liekie tauciņi jeb riepiņa uz vēdera nesabojātu visu prieku. Dziedātāja Laura Raila (attēlā) iesaka, kā atbrīvoties no liekajiem kilogramiem.

"Cilvēki ir dažādi. Citiem riepiņa ir izteiktāka, citiem ne tik ļoti. Es piederu pie otrajiem, tomēr abiem tipiem vajadzētu sekot līdzi uzturam un fiziskajām aktivitātēm.

Atzīšos, ka man ne vienmēr sanāk sekot līdzi tam, ko ēdu, jo reizēm diena ir saspringta. Atliek vien kaut ko ātri apēst un skriet tālāk. Tā kā šobrīd esmu atvaļinājumā, uzturam sekoju līdzi krietni uzmanīgāk," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Laura.

Dziedātāja iesaka uzturā lietot dārzeņus, jo tie satur maz kaloriju un tajos nav tauku. Viņa ēd dārzeņus gan svaigus, salātos un ar garšvielām, gan arī ceptus cepeškrāsnī, piemēram, kabačus, gan gatavo sautējumu no brokoļiem, tomātiem, sīpoliem un paprikas.

"Neiesaku aizrauties ar sāļiem ēdieniem. Sāls organismā aiztur ūdeni, tādēļ cenšos no ēdienkartes to izslēgt. Ikdienā arī neēdu neko treknu, gaļu lietoju maz, uzsvaru lieku uz dārzeņiem un piena produktiem.

Artī kaloriju skaitīšana ir ļoti efektīva. Jāsver ēdiens un jāpieraksta kalorijas. Dienā nedrīkst pārsniegt 1000 - 1200 kalorijas. Ja tam seko līdzi, rezultāts noteikti būs. Pati esmu par to pārliecinājusies," saka mūziķe.

Kā stāsta Laura, viņa izmēģinājusi arī vairākas diētas, lai nodzītu riepiņu, taču ir grūti saņemties un to darīt. Viņa apbrīno cilvēkus, kuriem ir tik spēcīgs raksturs, ka viņi mēnešiem var ievērot diētu.

"Esmu ievērojusi kefīra diētu, ar kuras palīdzību notievēju. Esmu izmēģinājusi arī ātro diētu, ar kuras palīdzību deviņu dienu laikā zaudēju piecus kilogramus. Vairs gan šo diētu neesmu piekopusi, jo bija grūti izturēt.

Trīs dienas pārtiku no dažiem vārītas vistas gabaliņiem bez sāls, trīs dienas pa vienai līdz divām ananāsa šķēlēm dienā, tad trīs dienas vārīta vista un ananāss. Šī diētas laikā bija jāievēro piecas ēdienreizes dienā, pēc pulksten septiņiem vakarā ēst nedrīkstēja, un bija jādzer daudz šķidrums un zaļā tēja," savos padomos dalās dziedātāja.

Laura izmēģinājusi arī diētu, ar kuras palīdzību trīs dienu laikā atbrīvojusies no diviem kilogramiem. Šī diēta, kā viņa saka, nebija mokoša.

"Trīs dienu diētas sistēma ir sekojoša: brokastīs jāapēd divas vārītas olas, pusdienās grilēta vista ar salātiem, bet vakariņās atkal divas olas. Protams, jādzer daudz šķidruma," iesaka Raila.

Lai gan ar dažādu diētu palīdzību iespējams iegūt slaidākas ķermeņa aprises, dziedātāja atgādina, ka arī fiziskajām aktivitātēm ir liela nozīme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!