Foto: DELFI

Televīzija "seja" un aktrise Dagmāra Legante (attēlā) aizvadītajā nedēļā sabiedrību pārsteidza ar īpašu krāšņu izskatu, Latvijas Stila un modes balvas svinīgajā ceremonijā demonstrējot ne tikai drosmīgu grimu, bet arī jaunu frizūru.

Lai gan Legante jau krietnu laiku atteikusies no blondajām cirtām, izvēloties dabisku matu toni, apkārtējie jauno akcentu aktrises izskatā gan piefiksējuši vien nesen.

"Es no dabas neesmu blondīne un ar tumšākiem matiem, kas tuvāki manai dabiskajai matu krāsai, biju nostaigājusi jau kādu laiciņu, tikai neviens šīs pārmaiņas līdz šim nebija pamanījis.

Nelielās izmaiņas manā izskatā cilvēki piefiksēja tieši pēc friziera apmeklējuma pirms Latvijas Stila un modes balvu pasniegšanas ceremonijas, kad matus biju svaigi ietonējusi tumšākā tonī," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Legante.

Taujāta, vai viņa labāk jūtas kā blondu matu īpašniece vai tomēr brunete, Legante nosmej, ka joprojām nav nosliekusies par labu nevienam no minētajiem frizūras toņiem, un par to, kādas krāsas mati labāk atbilst viņas sievietes personībai, simts procentu skaidrības vēl neesot.

"Man ir bijušas dažādas matu nokrāsas un frizūras, bet bez pārmērībām. Uzskatu, ka cilvēks, īpaši sievietei, savā ārējā tēlā laiku pa laikam kaut ko var pamainīt, ja vien tiek saglabāts dabiskums.

Trakākus eksperimentus var taisīt padsmitnieku gados, bet nu jau man tas laiks ir garām. Manuprāt, frizūra šai ziņā ir viens no ātrākajiem rīkiem, ar ko sieviete var eksperimentēt, lai ikdienā iegūtu jaunas sajūtas un jaunu tēlu.

Kad skatos bildes, kurās mati bijuši pavisam gaiši mati, šķiet, ka blondi izskatās labi. Bet tad sevi ieraugu ar tumšākiem matiem, un atkal liekas, ka arī tā ir labi.

Kopumā man patīk abi varianti, tomēr esmu izvēlējusies zelta vidusceļu, priekšroku dodot savam dabiskajam tonim, kas ir gaiši brūns.

Ilgu laiku matus nebiju krāsojusi vispār, bet tad tos pietonēju, lai iegūtu vienotāku koptēlu, jo gali nedaudz atšķīrās no matu dabiskā toņa. Šobrīd labi jūtos ar konkrēto matu sakārtojumu un pagaidām par blondīni neplānoju pārtapt," atklāj Legante.

Tāpat viņa labprāt dalās veselīgu matu pamatprincipos. "Viens no ieteicamākajiem veidiem matu krāsas mainīšanā ir tonēšana, jo tā tik ļoti nebojā matu struktūru. Savukārt balināšana šādā ziņā ir vistraumējošākā, tādēļ to noteikti jāveic profesionāļu vadībā, nevis mājas apstākļos.

Reizēm ar žēlumu skatos uz tiem matiem, kas ir salmu tonī nevis tāpēc, ka šis tonis ir radīts mērķtiecīgi, bet gan tāpēc, ka uz ļoti tumšas krāsas pigmenta matiem pa taisno virsū liets balinātājs. Beigu beigās sanāk vien švamme, un tas ir dullākais, ko vispār var izdarīt saviem matiem.

Lai mati būtu veseli, iesaku tos krāsot apdomīgi, kā arī atcerēties laiku pa laikam tos pabarot ar dabiskām maskām. Tāpat jāatceras izmantot saules aizsarglīdzekļus, jo tā matiem kaitē tāpat kā ādai," pamāca Legante.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!