Foto: DELFI

TV seja un aktrise Dagmāra Legante (attēlā) jau kopš pagājušā gada rudens ir prestižā Šveices kosmētikas zīmola Swiss Line mūza Latvijā. Viņa atklāj, ka sadarbības ietekmē iespītējusi slinkumam un apguvusi pareizus sejas kopšanas pamatprincipus, bet jaunības saglabāšanas nolūkos, tā vietā, lai ļautos slavenību iecienītajām botoksa injekcijām, pievērsusies sejas fitnesam.

”Pateicoties sadarbībai ar Swiss Line kosmētikas līniju, esmu krietni vairāk pievērsusies sejas kopšanai nekā agrāk. Tā kā man uzdāvināja dažādus produktus, bija kauns to visu neizmēģināt. Tā nu tagad no rītiem un vakaros stingri ievēroju pareizus ādas attīrīšanas un kopšanas pamatprincipus, izpildot tos noteiktā secībā," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Legante.

Viena no primārajām lietām, ko aktrise ievēro, ir sejas tīrīšana, kam seko mitrināšana vai barošana atkarībā no gadalaikiem. Ja tam visam pa vidu vēl ir iespēja saorganizēties uz masāžu, tad, kā Legante nosmej, jau ir pavisam labi.

Tāpat viņa uzsver, ka, lietojot ādas kopšanas līdzekļus, sevišķi svarīgi ir ievērot pareizu to uzklāšanas secību: ”Vispirms ādu attīru, tad tonizēju, un pēc tam jau seko serums vai krēms. Reizi nedēļā arī izmantoju skrubi, lai notīrītu atmirušās šūnas. Šo secību ir svarīgi ievērot, jo ne jau par velti tā ir izdomāta, un attiecīgi dod redzamus rezultātus - ja krēmam pa virsu liesi toniku, nekāda efekta, protams, nebūs."

Daudzu sieviešu iecienītās pašgatavotās sejas maskas viņa neliek un skaistumkopšanas procedūras labprātāk padara par īpašu piedzīvojumu, nevis veic mājas apstākļos.

”Ar mājas procedūrām un pašgatavotām maskām neaizraujos. Lielākais, ko esmu darījusi, ir ādas norīvēšana ar svaiga gurķa miziņām. Bet to arī pārsvarā daru tikai vasarā un rudens sākumā, kad zinu, ka gurķis, ko likšu uz acīm vai sejas ādas, ir ņemts turpat no dobes, nevis piebāzts ar ķīmiju.

Man skaistumkopšanas procedūras patīk padarīt par ko īpašu, apvienojot tās ar pabūšanu ārpus mājām un atpūtu. Tad arī rodas sajūta, ka sevi lutinu. Tā stunda, ko varu mierīgi, neviena netraucēta pagulēt, ir nenovērtējama. Visbiežāk eju uz sejas masāžu, attīrīšanu un kādu masku, kas pēc tās noņemšanas ļauj sajusties krietni skaistākai," stāsta aktrise.

Lai cīnītos ar pirmajām krunciņām, aktrise nevis paļaujas uz dārgu brīnumlīdzekļu solīto efektu, bet nolēmusi izmantot pēc iespējas dabīgākas metodes, pievēršoties arī strauju popularitāti iekarojušajai sejas fitnesa programmai.

”Protams, āda jāuztur kārtībā nemitīgi, jo pēc vairāku gadu nelikšanās ne zinis sekas būs krietni vien grūtāk pieveicamas. Tad ar tonikiem un serumiem vis netiksi cauri, jo diez vai lielā krunka pieres vidū pēkšņi izzudīs no kāda brīnumlīdzekļa.

Arī drastiskās metodes, kas ļauj cīnīties ar pirmajām krunkām un kaitinošo rūpju rievu, vēl neesmu mēģinājusi un pagaidām pieturos pie vienkāršas mitrināšanas un periodiskas ādas sabarošanas ar vitamīniem. Veikt botoksa injekcijas vai plastiskās ķirurģijas procedūras tuvākajā laikā netaisos. Tam man vēl par agru," spriež aktrise.

”Nesen lejupielādēju sejas vingrošanas aplikāciju savā viedtālrunī. Kādu laiku atpakaļ par to lasīju, aplūkojot arī dažus vingrinājumus portālā YouTube, bet ātri vien visam atmetu ar roku, jo video bija ieturēti astoņdesmito gadu stilā un drīzāk smīdināja, nekā motivēja sejas muskuļu vingrināšanai. Bet šis jaunākais vingrojumu komplekss izskatās patiesi iedarbīgs un esmu apņēmusies to uzsākt jau tuvākajās dienās.

Ja jau ķermeņa trenēšana mums ir kļuvusi par ierastu lietu, un varam trenēt, piemēram, tricepsus, tad kāpēc lai to pašu nevarētu darīt, piemēram, ar pieri? Seja taču arī sastāv no muskuļiem, kas darbina mīmiku.

Nav jēgas tērēt līdzekļus dārgiem krēmiem un radikālām metodēm, ja to pašu var panākt dabiskā ceļā, neizdodot ne santīma, vien veltot sev nedaudz laika," uzskata Legante.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!