Valsts prezidenta ģimenei ierasti tiek pievērsta pastiprināta ievērība, un sabiedrībai vienmēr interesējušas ne tikai prominences profesionālās, bet arī privātās gaitas. Tiesa, potenciālais prezidenta amata kandidāts Egils Levits ir pārliecināts – ja viņš kļūtu par pirmo personu valstī, dzeltenajai presei nebūtu nekā daudz, ko par viņu un viņa kundzi Andru rakstīt.

Trešdien, 17. aprīlī, "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā tiešraidē Levits izklāstīja savu vīziju, ko vēlas sasniegt Valsts prezidenta amatā, kā arī atbildēja uz jautājumiem par vairāk nekā 30 gadiem, kurus pavadījis Latvijas sabiedriskajā dzīvē.

Sarunas izskaņā Levitam tika uzdots visai personisks, bet tajā paša laikā arī valstiski nozīmīgs jautājums – vai, kandidējot augstajam amatam, arī viņa dzīvesbiedre Andra kā potenciālā pirmā lēdija ir gatava būt sabiedriski aktīva šajā statusā.

Levits norādīja, ka viņš neesot aktieris un arī viņa laulātā draudzene nav aktrise, un abi nemaz negrasās konkurēt ar cilvēkiem, kuri regulāri gozējas izdevuma "Privātā Dzīve" lappusēs.

"Es Valsts prezidenta amatu uzskatu par nopietnu darbu. Gadījumā, ja tiktu ievēlēts es, tur, kur pēc protokola nepieciešama kundzes līdzdalība, to viņa, protams, darīs, bet dzeltenajai presei būs maz, ko rakstīt un domāt par mums," pārliecināti paudis Levits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!