Foto: AP/Scanpix
Velsas princeses Diānas 20. nāves gadadienas gaidās gaismā celtas kārtējās detaļas par viņas trauksmaino laulību ar princi Čārlzu. Atklātībā nonākušas vēstules, kuras Čārlzs sūtījis bijušajam ASV prezidentam Ronaldam Reiganam un viņa sievai Nensijai.

Britu laikraksts "The Mail on Sunday" aizgājušās nedēļas izskaņā publiskojis vēstuļu saraksti starp Čārlzu un Reiganu pāri. Tiek vēstīts, ka britu princim ar bijušo ASV prezidentu, kurš amatā atradās no 1981. līdz 1989. gadam, un viņa kundzi vairākus gadu desmitus bijusi ļoti cieša draudzība.

Attiecības ar Reiganiem bijušas tik tuvas, ka Čārlzs viņiem nav kautrējies atklāt intīmus savas privātās dzīves noslēpumus. Izdevums publiskojis vēstuli, kuru princis 1992. gada 21. jūnijā sūtījis "Manai dārgajai Nensijai".

"Neviens nevar īsti saprast, ko tas viss nozīmē, kamēr tas nenotiek ar tevi. Tas arī ir iemesls, kāpēc viss kļūst arvien sliktāk. Kādu dienu es jums izstāstīšu visu stāstu. Tā ir sava veida grieķu traģēdija, un no tā visa noteikti varētu izveidot ļoti labu lugu," laulību ar Diānu kādā vēstulē aprakstījis Čārlzs.

Tāpat Čārlzs vēstulē norādījis, ka savienība ar Diānu esot "briesmīga, bet tikai retais tam spētu noticēt".

Tiek vēstīts, ka vēstules ir daļa no Nensijas Reiganas privātās kolekcijas, kas pērn pēc viņas nāves tika nodota Ronalda Reigana prezidenta fonda un kādas Losandželosas pievārtes publiskās bibliotēkas īpašumā.

Izdevums "The Daily Mail" norāda, ka Čārlzs ar Reiganiem iepazinies 1974. gadā kādās privātās vakariņās Pālmspringsā.
Foto: Vida Press

"Bijušais prezidents un viņa kundze ļoti augsti vērtēja draudzību ar britu karalisko ģimeni. Jo īpaši – ar Velsas princi. Viņi viens otram stāstīja par savas dzīves kāpumiem un kritumiem un vienmēr otram veltīja spēcīgus atbalsta vārdus, īpaši tad, ja situācija bija kļuvusi publiska.

Reigana kundze jutās neizsakāmi aizkustināta, ka princis Čārlzs 2004. gadā ieradās uz Reigana bērēm," britu laikraksti citējuši Džoanu Dreiku, kura ir Reigana bijusī saimniecības daļas vadītāja.

Atgādinām, ka Diāna un Čārlzs oficiāli bija precējušies no 1981. līdz 1996. gadam. Tiesa, deviņdesmito gadu sākumā starp dzīvesbiedriem jau bija iestājies atsalums, bet 1992. gadā publiski tapa zināms, ka laulība piedzīvojusi krahu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!